Spreker: Carlo van de Weijer

Disruptieve innovaties

Carlo van de Weijer
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Carlo van de Weijer studeerde in 1990 aan de TU/e af als werktuigbouwkundig ingenieur en is gepromoveerd aan de TU in Graz. Hij begon zijn carrière bij TNO waar hij uiteindelijk verantwoordelijk was voor de Business Unit Power Trains. In 2001 stapte Carlo over naar Siemens VDO om leiding te gaan geven aan de onderzoekseenheid voor navigatiesystemen in Eindhoven. In juni 2007 ging hij met deze onderzoekseenheid over naar TomTom, waar hij sindsdien werkzaam is. Carlo van de Weijer is tevens verbonden aan de TU/e als directeur van het strategisch onderzoeksgebied “Smart Mobility”. Carlo is tevens commissaris bij enkele high-tech bedrijven. In 2016 werd hij Certified Speaker bij de Singularity University.

Carlo is inmiddels een veel gevraagde spreker vanwege zijn originele en inspirerende blik in de toekomst. In zijn presentatie gaat hij in op zijn ervaringen om disruptieve innovaties echt in de praktijk te brengen en hoe een organisatie zich staande houdt in uitdagen tijden. Carlo van de Weijer spreekt vanuit zijn leiderschapservaring bij TomTom, Siemens en TNO en zijn ervaring met bedrijven in Silicon Valley waar hij samenwerkte met onder andere Uber en Tesla. Tevens schetst hij voor uiteenlopende branches een fascinerend disruptief beeld hoe men het beste kan inspelen op een uitdagende toekomst.

Carlo zijn expertise ligt op het vlak van de toekomst van mobiliteit, verkeer en automotive wereld. In zijn presentatie trekt hij mooie parallellen met de snelle veranderingen in de industrie, een diversiteit van branches en in de maatschappij.

Big Data en Big Data analyse spelen een steeds grotere rol en het aantal opgeslagen data groeit met orkaansnelheid. Het internet of things, het steeds meer aan elkaar koppelen van apparaten, versterkt dit fenomeen. Belangrijk is echter om de relevante data te verzamelen voor specifieke doeleinden.

Robotica. De robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robotica neemt steeds menselijkere vormen aan zoals humanoids en leren emoties herkennen. Ze begeleiden ouderen en worden ingezet tegen eenzaamheid. Er is zelfs een robot die aan stervensbegeleiding doet. Hoe lang duurt het voordat de robot volledig autonoom is. NAO is een mooi voorbeeld van wat robotica nu kan maar de toekomst gaat veel verder en is dichterbij dan u denkt. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Wat betekent de robot voor de werkgelegenheid? Denk hierbij aan de robot die sneller en beter muren kan metselen dan de mens.

Zijn thema ‘Internet of Things’ gaat over de wereldwijde verbindingen tussen fysieke apparaten. Op een creatieve manier legt Carlo uit hoe al deze verbindingen leiden tot een nieuwe economie. Ook legt hij de link naar het internet, waar 99% van de fysieke apparaten op het moment niet mee verbonden is, maar wat snel gaat veranderen!

Daarnaast is Carlo een bevlogen dagvoorzitter.

 

Thema:

- Mobiliteit-, verkeers- en automotive-wereld