De kracht van story-telling is magisch

Edmond Öfner

De kracht van story-telling is magisch: tijdens een presentatie stopt in feite even de tijd en ontstaat er verbeelding en fantasie. Even los van onze dagelijkse waan, maken we contact met ons innerlijk, onze wensen en onze echte doelen. Het gaat niet om mij als verteller, ik ben de aanjager, de verbinder tussen wat was, wat is en zou kunnen.

Tijdens een woestijndoorsteek in Australië ervaarde ik dat de Aborigines geen geschreven taal hebben. Millennia-lange wijsheid en creativiteit zit in hun verhalen en liederen. Daarom is de overdracht van die verhalen van levensbelang. Het is hun leidraad, gids en toekomst.

Hoe ontstond wijsheid bij de oude Grieken? Ze beseften dat die niet ontstond in de Chronos: ons onverbiddelijke horloge, onze volgepropte agenda’s, schema’s en deadlines die wij slaafs nahijgen. Zelfs onze ‘vrije tijd’ maken wij tot een harnas. Wijsheid ontstond in de Kairos: door tijd te maken en tijd te nemen, door te mogen zijn. Een soort lege, innerlijke tijd. Dan en daar kun je essenties raken, waarde bepalen, eerbied, noem het liefde.

De kracht van spreken: een moment van wijsheid creëren. Een bol van reflectie, van stilstaan om weer met andere inzichten weer door te gaan.

Google eens  //en.wikipedia.org/wiki/Big_Hairy_Audacious_Goal. Mijn BHAG, zo u wil: purpose, bijdrage, doel: “Vuurtjes opporren in mens en team”. Dat maakt aanspraak op de smeulende vuurtjes diep in ons die benauwd zijn, die soms geen zuurstof van onszelf of van onze omgeving krijgen. Maar het maakt ook aanspraak op onze angst voor een laaiend, kapotmakend vuur. Het gaat om het evenwicht tussen dat wat we willen houden en dat we toekomen aan ons innerlijk vuur, onze dromen, aan onze echte betekenis in dit leven.

DUS JA: de magie van anderhalf uur story-telling, de verwondering en reflectie. Die kan en mag er zijn als een ‘Stand-alone’: een moment ter inspiratie en voeding. Dat is mooi!

MAAR het liefst: Wat betekent dit nou? Voor mij als mens, voor ons als team, voor ons als organisatie? Juist omdat je even de essenties aangeraakt hebt met elkaar, kan het tijd zijn om die vast te houden. Dat houdt in dat je met elkaar aan de bak kunt. Bouwen. Consequenties van de inzichten. Verbinden. Hoe? Door rond de tafel te gaan en in co-creatie leermomenten te ontwerpen in de vorm die het beste past. De juiste vorm, met en voor de juiste mensen voor de beste ontwikkelstap die nodig is.

Al bijna tien jaar ben ik één van de veertien partners van De Beukelaar Groep. Samen met mijn ervaring in het werken met High Performance Teams in o.a. de Himalaya-expedities, het Amazonegebied en de Geografische Noordpool, heb ik in de loop van mijn leven aardig wat ervaring opgedaan en inzicht verkregen in het begrijpen wat nodig is, teamdynamiek en de drijfveren van mensen in verschillende werksituaties.

Tja, en die werkvormen? Vele, vele: Story-telling, Real Life Cases, City Challenges, Learning Journeys in de Alpen of op een zeiljacht, 32-uurs coaching met actie, meditatie en visualisatie.

Maar trotser ben ik op de resultaten daar van. Die tellen.