Dromen, durven, delen DOEN!

Wilco van Rooijen

Als eerste en enige Nederlander bereikte ik op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits (de zeven hoogste toppen op elk continent) en de Three Poles (Noordpool, Zuidpool en de hoogste pool, de Mount Everest).

Puur presteren, ‘by fair means’, uitgaan van je eigen kracht, zelfs de hoogste berg van de wereld, de 8850 meter hoge Mount Everest zonder extra zuurstof! “Want dat is de meest pure en meest duurzame manier van klimmen, zonder doping die berg op”.

In augustus 2008 kwam ik terug van zijn 3e expeditie naar de beruchte ‘killer mountain’, de K2 (8.611m). Twee keer eerder was het niet gelukt, maar opgeven komt in mijn woordenboek niet voor. Dit keer stond ik met mijn team op de top. Echter de expeditie veranderde op de afdaling van ‘triumph to tragedy’. Maar liefst 11 klimmers kwamen om in ‘the deadzone’. Waaronder mijn klimvriend en partner Gerard Mc Donnell. Ik schreef er het internationaal aangrijpende overlevingsverhaal over: “Overleven op de K2″!

Ik kende de diepste dalen, maar vierde ook de grootse triomfen. En nog is mijn honger naar avontuur niet gestild.

Mijn expedities hebben fiscinerend veel overeenkomsten met het moderne zaken doen.

hoe bereik je de top?
met wie ga je het avontuur aan?
haal je het uiterste uit mensen?
hoe maak je de beste keuzes?
waar liggen de meest succesvolle kansen?
waar loeren de bedreigingen?

In mijn lezingen – die altijd worden ondersteund met adembenemend beeld en geluid – verhaal ik over moed, doorzettingsvermogen, wilskracht, teamgeest, taktiek, creativiteit, mentale en fysieke hardheid, discipline, individualiteit en collectiviteit.

Er passeren 10 stellingen de revue aan de hand van mijn expeditie ervaringen. Wat betekenen deze 10 stellingen voor uw organisatie? Eén ervan is: durf jij als persoonlijk leider, jezelf en daarmee je eigen organisatie werkelijk ambitieuze doelen te stellen? Of wordt het comfort van middelmatigheid verkozen boven het risico van ambitieuze doelstellingen? Durft u de uitdaging aan? Op naar de Top!

Mijn naam is Wilco van Rooijen, avonturier/ bergbeklimmer