Spreker: Een mooi leven! (althans op facebook!)

 

Ik irriteer me op dit moment aan vriendin X. (Later we haar zo even noemen voor het gemak). Eén week geleden heb ik haar op maandag een what’s app gestuurd. In dit berichtje heb ik een simpele vraag gezet: “Hoe was je eerste werkdag?” Geen moeilijke vraag om te beantwoorden lijkt me. Ik ontving niks terug! Zondag had ik nog steeds niks ontvangen. Ik was te koppig om nog een keer zelf iets te sturen. Dit is niet de eerste keer dat vriendin X zo laat of niks terugstuurt.

Ik ben een beetje ‘tegen’ facebook. Iedereen schrijft maar hoe gé-wel-dig hun leven is en het kan niet op. Terwijl er genoeg dagen zijn dat het minder is of helemaal niet leuk is. Maar goed, dat is wat ik ervan vind. Zelf heb ik het aangemaakt om tijdens mijn wereldreis vrienden over de wereld te kunnen toevoegen. Inmiddels heb ik al meer verzoeken ‘geaccepteerd’. Ik plaats er sporadisch iets op.

Terug naar vriendin X. Ik ontvang dus zaterdagavond een what’s app waarin ze zich excuseert voor haar late reactie. Haar reden:ze heeft een heftige week op haar werk gehad en sinds woensdag al ruzie met haar vriend. Oké, ik word zwaar geïrriteerd. Waarom zegt ze dat dan niet? Ik stuur een bericht terug: ‘Lieve vriendin X, ik was geïrriteerd maar nu ben ik op het randje van boos. Ik was geïrriteerd omdat je niks terug stuurde en nu ben ik op het randje van boos omdat ik nu lees dat het niet goed met je gaat. We zij toch vriendinnen. Ik wil weten hoe het met je gaat dan kan ik je ondersteunen en naar je luisteren. Lig niet wakker van dit smsje, maar ik moest het kwijt. Liefs’. Duidelijk vond ik zelf of toch iets te bot?

Uiteraard maakte ik me weer druk omdat ik hier weer niks op terug ontving. Misschien niet zo gek? Ik besluit het van me af te zetten en te genieten van toneelspelen en sporten. Aan het einde van de dag ziet mijn vriend op facebook bij vriendin X staan: ‘Het is weekend, straks met mijn lief naar de bios’ en een paar uur later ‘Lekker met mijn lief naar de bios geweest!’. Wat is dit?! Zegt ze tegen mij dat ze een rotweek en ruzie heeft en lees ik op PIEP-facebook dit! Ik snap er geen niks van en ben er klaar mee. Ze heeft geen tijd om een berichtje te sturen maar wel tijd om een bericht op facebook te plaatsen. Het ergste is nog: Ze vindt facebook zelf ook helemaal niks. Ze deelt mijn mening, maar doet er wel lekker aan mee. Wat een onzin! Vanaf nu ga ik genieten van het leven en laat ik facebook voor dit soort zaken links liggen!