Feyenoord - de magie van de Kuip

Math Teeuwen

De Kuip en Camp Nou zijn de twee stadions in Europa waar magische krachten loskomen. Barcelona versloeg op de golven van een kolkende supporterssteun in maart Paris Saint-Germain met 6-1. Feyenoord supporters brachten de formidabele Dirk Kuyt naar een zodanig niveau dat hij tegen Heracles misschien wel de beste wedstrijd uit zijn loopbaan speelde, bekroond met drie doelpunten.


Dit kampioenschap is ook een gevolg van een standvastig en creatief beleid door onder meer de technisch directeur Martin van Geel. Binnengekomen op een moment dat Feyenoord zwaar verliesgevend was heeft hij niet gehinderd door het sportjournalistieke wereldje, vanuit authentieke kracht het kampioenselftal mede vormgegeven.
In 1970 behaalde Feyenoord zijn grootste triomf met wereldspelers als Coen Moulijn, Rinus Israel en Willem van Hanegem. In deze tijd waarin Pogba 110 miljoen waard is, zou Willem van Hanegem omgerekend 200 miljoen waard zijn geweest.


Dit kampioenschap wordt gedragen door een historie met grote successen met spelers die we nooit zullen vergeten. Het ultieme Feyenoord gevoel wordt misschien wel het best vertolkt door de in 1989 overleden Feyenoorder Bas Paauwe. De sterke middenvelder werd de laatste periode van zijn leven getroffen door Alzheimer. Hij herkende op een bepaald moment niemand meer. Maar hij kende wel nog alle Feyenoord spelers. Hopelijk heeft Bas vanuit hemelse sferen de 3-1 overwinning op Heracles mee mogen beleven.

Fotocredits: @Rotterdam, https://twitter.com/rotterdam/status/864044949238689792/photo/1

Andere artikelen van deze spreker