Spreker: (Nog) gezonder leven?!

Onlangs luisterde ik naar de presentatie van Vivian Reijs over gezonder leven met gezond voedsel. Ik was erg benieuwd naar haar verhaal en haar tips. Waar ik ook benieuwd naar was is hoe komt het dat iemand zich in één onderwerp verdiept en daar helemaal in op gaat en van geniet. Vivian begon haar verhaal met te vertellen waar ze vandaan komt en hoe ze is opgegroeid  met eten. In haar omgeving kreeg ze gewoon lekker ‘hollandse pot’ met aardappelen en veel suiker. In de loop van de jaren merkte ze dat een opgezwollen buik en krampen na het eten helemaal niet fijn was. Van een arts kreeg ze het advies om geen koemelk en geen suiker meer te eten. Nou succes daarmee! Het heeft haar enorm geholpen en ze voelt ze door de koemelk en suiker te laten staan een stuk beter. Dit is de reden dat ze anderen wil inspireren met gezonder eten. Om nog serieuzer te worden genomen heeft ze vele opleidingen gevolgd en ze blijft zich verdiepen in ons eten.

Vivian vertelde dat suiker meer kapot maakt dan je lief is. Het is net zo verslavend als sigaretten en alcohol. Daarnaast tast het ons immuunsysteem aan en het is slecht voor de huid. Zomaar wat redenen om minder suiker te gaan eten. Je hoeft natuurlijk niet alles aan de kant de schuiven maar er een beetje meer op letten kan geen kwaad. Ook Vivian geniet elke dag van haar cappuccino, die pakken ze niet van haar af .

De liefhebbers mochten een groene smoothie proeven. Hoewel ik het er een beetje vies uit vond zien, heb ik het toch geprobeerd en tot mijn verbazing is het echt heel lekker! In een groene smoothie zit onder andere banaan, verse spinazie of andijvie, advocado peer of blauwe bessen en (kokos)water. Je stopt alles in de blender, even mixen en klaar is kees. Nog een tip voor de moeders onder ons: noem deze smoothie monster-sap of shrek-sap dan eten kinderen het meteen op.

Na deze presentatie ga ik zelf ook eens een week (of misschien 2 weken) proberen om elke ochtend een groene smoothie te maken. Want we mogen echt meer dan 2 ons groenten per dag eten is het advies van Vivian. Ook laat ik de Snelle Jelle maar eens links liggen want ik heb gehoord dat daar veel suiker in zit.