Personeelsmeeting? Verstand op nul!

Huub Narinx

Als er een relatiedag wordt georganiseerd, wordt alles uit de kast gehaald. Worden de beste sprekers gezocht en thema’s die er toe doen, het is niet alleen leuk maar je steekt er ook nog wat van op. Hoe kan het toch dat misschien wel belangrijkste relaties, de medewerkers zelf, een heel andere behandeling krijgen? Een personeelsmeeting is dan iets van de personeelsvereniging en moet vooral fun zijn.

Zou het een goed idee kunnen zijn je medewerkers ook als je beste relaties te behandelen? Ook op een goede inspirerende spreker te trakteren? Behalve de funfactor ook nog iets op te laten steken en op die manier de samenwerking te bevorderen? Op die manier ook weer een betere klantbenadering te laten kiezen?

Wat te denken van een lezing/workshop waarbij de medewerkers en managers een spiegel voor gehouden krijgen. Te ontdekken waarom de ene medewerker zo moeilijk kan opschieten met de ander? Hoe je dit kunt verhelpen? Hoe je inzicht krijgt in elkaars eigen aardigheden en waar deze hun oorsprong vinden? Alleszins de moeite waard lijkt me, vraag de Teeuwengroep naar mijn maatwerkaanpak en het is nog leuk en energiek ook en als dit niet aanspreekt? Aah, gewoon verstand op nul, succes!