Verbeeldingskracht

Math Teeuwen

Het meest inspirerende artikel dat ik tijdens de feestdagen heb gelezen is dat van Louise Fresco in NRC op 30 december met als titel “Laat je niet meeslepen door al die negativiteit.” Ze roept op tot nieuw idealisme en verbeeldingskracht. We zijn gemiddeld zeer welvarend en hebben één van de beste zorgstelsels ter wereld en toch laten we ons te veel leiden door (sociale) media die angst verspreiden.

Idealisme en verbeeldingskracht zijn de motoren van positieve verandering. Vanuit idealisme en inspirerende visie breng je mensen in beweging. Zonder deze visie maak je mensen stuurloos en worden ze een prooi voor populisten, de kudde loopt achter verkeerde leiders aan.

Ontwikkel een onafhankelijke geest, want indien je lang genoeg achter de kudde aanloopt, kom je vanzelf in de stront terecht. De financiële wereld was de laatste 10 jaar een schoolvoorbeeld hiervan. Als schapen liepen ze het ravijn in, daarmee vele klanten met zich meeslepend.

Gelukkig zien we disruptieve innovaties als AirBnB, Uber, Blendle, wat creaties zijn van idealistische onafhankelijke geesten met verbeeldingskracht.

Moge het jaar 2016 het jaar worden waarbij de verbeelding aan de macht komt!

 

Andere artikelen van deze spreker