Het solar team

Spreker: Lex Hoefsloot
Lex Hoefsloot
  • -
Spreker: Roy Cobbenhagen
Roy Cobbenhagen
  • -

Roy Cobbenhagen en Lex Hoefsloot startten tijdens hun studententijd Solar Team Eindhoven. Dit team maakte Stella: ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie. Met Stella werden ze wereldkampioen tijdens de World Solar Challenge in Australie in 2013 en wonnen ze meerdere internationale prijzen. Een van die prijzen is de Crunchie: de ‘Oscar voor technologie’, hier werden Apple, SpaceX, ESA en The Blockchain door de Eindhovenaren verslagen.

Roy en Lex stonden al vaak op het podium, onder andere bij TedX Brainport en samen met André Kuipers bij TedX Binnenhof. In hun presentatie nemen zij het publiek mee langs de nieuwste technieken en de impact op ons dagelijks leven. Ze laten de grotere lijnen zien achter het de verhalen over autonome auto’s, elektrische auto’s en deelauto concepten, waardoor het publiek een beter beeld krijgt van welke verandering zich op dit moment voltrekken, hoe technologieën samenwerken en welke impact dit heeft op de samenleving.

Daarnaast nemen ze het publiek mee door hun onwaarschijnlijke realisatie van hun jongensdroom: het creëren van Stella en daarmee wereldkampioen worden.

Roy Cobbenhagen (1992) studeerde Automotive Technology (Cum Laude) aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt daar nu als promovendus bij de Faculteit Werktuigbouwkunde. Hij doet onderzoek naar hoe netwerken van verschillende robots en drones met elkaar kunnen samenwerken om akkerbouw te verbeteren en zo o.a. minder water, brandstof en pesticides te gebruiken.

Lex Hoefsloot (1990) studeert Automotive Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven en is nu een van de initiatiefnemer van Atlas, een bedrijf dat de ambitie heeft zonneauto’s in grote oplage te gaan produceren. Naast Solar Team Eindhoven heeft Lex aan de wieg gestaan van Blue Jay, een studententeams dat drones ontwikkelt dat binnenshuis hun weg kunnen vinden.