J & J van tv

Jacob Schoenmaker, econoom en één van de gezichten van RTL-Z, speelt met zijn presentatie “Beleggen in G.T.S.T.” in op kansen en valkuilen van beleggen, beleggingsvooruitzichten, rendement maken en risico’s nemen. Janneke Willemse is naast presentatrice ook fanatiek belegger. Ze gaat hierna in op het verschil tussen vrouwelijke en mannelijke beleggers. Wat kunnen ze van elkaar leren? Laat je verrassen door deze tv- en ervaringsspecialisten!

Spreker: Jacob Schoenmaker
Jacob Schoenmaker
  • -
Spreker: Janneke Willemse
Janneke Willemse

Jacob Schoenmaker is econoom en één van de gezichten van RTL-Z. Hij verzorgt voor deze zakenzender de redactie en presentatie van het beursnieuws. Voorheen was hij zes jaar werkzaam als vermogensbeheerder voor AEGON Asset Management. Hij was daar verantwoordelijk voor het beheer van het belegde vermogen van institutionele klanten. Het ontwikkelen en uitvoeren van beleggingstrategieën voor aandelen, obligaties en grondstoffen behoorden tot zijn werkzaamheden. Daarvoor werkte hij drie jaar als International Economist bij het Economische Bureau van de Rabobank. Er zijn de afgelopen jaren diverse (wetenschappelijke) publicaties van de hand van Jacob Schoenmaker verschenen in de ESB, Bank- en Effectenbedrijf en Het Financieele Dagblad. Verder heeft hij jarenlang de beleggingen van zo’n 100 pensioenfondsen op dagbasis beheerd. Momenteel is hij directeur Beleggingen bij een middelgroot Pensioenfonds.

Janneke Willemse is financieel journalist en presentatrice. Bekend werd ze als presentatrice van de wekelijkse talkshow WNL Op Zondag op NPO1 en het radioprogramma WNL Op Zaterdag.  Verder interviewt ze aansprekende ondernemers, beleggers en economen in haar eigen breed economische programma op online tv-station 7 Ditches tv. In september 2014 werd ze genomineerd voor de Aanstormend Talent Award bij de Gouden Televizier-Ring, voor haar werk voor omroep WNL. Janneke startte de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Ze schrijft er over haar eigen beleggingen. Iedereen kan meekijken met haar successen én ‘blonde’ blunders. In mei 2014 reisde ze naar de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway in Omaha om er een korte documentaire te maken over Warren Buffett.

Tot 1 mei 2013 was Janneke hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be. Daarvoor werkte ze bij FinanceTelevision, op de economieredactie van de Geassocieerde Persdiensten (GPD) en was ze als redacteur en verslaggever betrokken bij de start van financiële nieuwszender RTL Z.