Leiderschap

Spreker: Herman Wijffels
Herman Wijffels
  • -
Spreker: Toon Gerbrands
Toon Gerbrands
  • -

Leiden we ons leven of lijden we aan het leven?

Het ontwikkelen van leiderschap is een proces van vallen en opstaan. Leiderschap leer je in de praktijk, waarbij boeken een nuttig hulpmiddel zijn. Maar de èchte leider is iemand die een duidelijke visie en geloof heeft en altijd één keer meer opstaat dan dat hij valt. Wijze lessen van ervaren leiders helpen je om als leider grote sprongen te maken.

Herman Wijffels en Toon Gerbrands zorgen ervoor dat je nog meer leert dan de kennis uit vele boeken. De rode draad in hun verhaal is hoe je een uitgeruste leidende manager wordt waarbij zingeving de krachtbron is. 

Aan de orde komen onder meer de volgende thema’s:

Succes met je streven naar …

HERMAN WIJFFELS

Herman Wijffels was onder andere voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, lid van de Board van de Wereldbank te Washington, kabinetsformateur en voorzitter van de SER. Momenteel is hij hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht.

In een recent interview zei hij: “Mijn levensfilosofie is dat je hier rondloopt om a. je potentie te ontwikkelen en b. al doende jouw bijdrage te leveren aan de maatschappij en de samenleving.”

TOON GERBRANDS

Toon Gerbrands (1957) is een man, die veel successen achter zijn naam heeft staan in meerdere omgevingen. Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam werd hij Europees kampioen. Als clubcoach leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. In Nederland veroverde hij 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups. Bij de voetbalclub AZ speelde hij een prominente rol in de organisatie van deze club, met als hoogtepunten het landskampioenschap in het seizoen 2008 - 2009 en de bekerwinst in 2013.

Hij speelde ook een belangrijke rol bij de roerige tijd van AZ ten tijde van de curator. Een paar jaar later blijkt er weer een solide en professionele organisatie te staan. Na twaalf succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij de voetbalclub PSV. In zijn eerste seizoen behaalde hij daar direct succes met het winnen van de landtitel.

Vrijblijvende offerte