Een reis door de rijke voetbalhistorie

Spreker: Maurice Graef
Maurice Graef
  • -

Maurice Graef was in de jaren ’90 één van de beste spitsen in de eredivisie, met als hoogtepunt de 2de plaats met Roda JC na Champions League winnaar Ajax in het seizoen 1995-1996. Maurice stond bekend als een echte sfeermaker die met zijn aanstekelijke humor een veelgevraagde gast was bij radio en tv-programma’s. Na een voetballeven vol doelpunten scoort Maurice Graef nu op een breder sportgebied als presentator van het sportprogramma van TV Limburg. Enthousiasme, brede sportkennis en humor zijn de belangrijkste wapens. Mooie parallellen naar bedrijfsleven met onderwerpen als omgaan met druk, leiderschap en mentale weerbaarheid.

Erik Meijer is een voormalig Nederlandse voetballer. Hij speelde een keer voor het Nederlands elftal in 1993. Hij begon zijn voetbalcarrière bij SV Meerssen. Hij debuteerde als prof bij Fortuna Sittard. Vervolgens vertrok hij voor een korte periode naar België, waar hij bij Antwerp FC onder contract kwam. Hij keerde hetzelfde seizoen nog terug naar Nederland en kwam terecht bij FC Eindhoven. In het seizoen 1990-1991 speelde hij weer voor Fortuna Sittard.
In de jaren 1991-1993 speelde hij voor MVV, waar hij zich als veelscorende spits in de kijker speelde. Zijn transfer in 1993 naar PSV kwam dan ook niet als verrassing. Het was de tot dan toe grootste binnenlandse transfer in het Nederlandse voetbal. Bij PSV wist hij echter nooit uit te groeien tot een vaste waarde.
In 1995 maakte Meijer de overstap naar Duitsland. Hij speelde er achtereenvolgens een seizoen bij KFC Uerdingen 05 en drie seizoenen Bayer 04 Leverkusen, waar hij uitgroeide tot vedette. Hierna vertrok hij naar Liverpool FC, waar hij na een goed eerste seizoen, in het seizoen 2000-2001 aan Preston North End FC verhuurd werd. In december 2000 keerde hij terug naar Duitsland, om 2,5 jaar te spelen bij Hamburger SV. Hierna sloot hij zijn carrière af bij Alemannia Aachen. In 2006 nam hij afscheid als profvoetballer.
In september 2006 werd hij assistent-coach bij Alemannia Aachen. Tegenwoordig fungeert Meijer als analist bij Fox Sports en Sky Duitsland.
In het seizoen 2008-2009 was Erik Meijer voorzitter van RT174 Maastricht. In januari 2014 werd hij assistent bij MVV.

Vrijblijvende offerte

"De presentatie van Maurice Graef en Erik Meijer viel ontzettend goed bij onze ondernemers. Ze vormen een ijzersterk duo dat met veel humor en anekdotes inspeelt op de relatie tussen sport en ondernemerschap. Daarnaast kregen de schitterende sportbeelden een hoge waardering."
Roy Krabshuis
Rabobank Vaart en Vechtstreek