Spreker: Ad Kroft

Het managen van innovatie en technologie

Ad Kroft
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Ad Kroft is directeur van het Instituut voor Supervisie op Enterprise IT & Innovatie (INSEIT). Hij geeft advies aan directies, managementteams, raden van commissarissen of raden van toezicht over de transitie naar de organisatie van de 21 eeuw.  Hij heeft een vernieuwende invalshoek, een breed perspectief op organisaties  profit en non profit en is een overtuigende sparringpartner op het vlak van strategie en innovatie. Hij heeft  gepubliceerd over het managen van innovatie, technologie en  nieuwe businessmodellen. Daarnaast is hij publicist op het gebied van  leiderschap en de rol van commissarissen en toezichthouders bij organisaties die worden geconfronteerd met de grote technologische verschuiving die thans gaan de is.

Momenteel adviseert hij directies en raden van commissarissen en raden van toezicht over de impact van nieuwe digitale technologie op verdienmodellen, op bedrijfsprocessen, op klantgedrag en op mensen in organisaties. Er zijn grote disrupties  gaande waarin organisaties een nieuwe positionering moeten vinden. En dat moet snel want wie het eerst aan de bal is,  wint de wedstrijd. Dit proces heeft al hele bedrijven weggevaagd.  OAD, Selexys, Free Record Shop, de retail, de taxibranche, hotelbranche alom ‘dying industries’ te zien die er niet in zijn geslaagd hun business model aan te passen.

Start met het  zien van de macro trends en introduceer nieuwe en  21e eeuwse managementprincipes. Principes die bedoeld zijn om het innovatievermogen te versterken: durf te falen, het talent om een niet gezochte vondst te doen, sociale innovatie en het vormen van een team dat als drijvende kracht opereert. Zo kan men een ontwikkelingsprogramma  uitvoeren om de organisatie door de transitie naar streetwise te halen. En, vergeet niet de vraag te stellen of de toegevoegde waarde van uw  leiderschap er nog is. Veel kapitaal gaat onnodig verloren als het management niet kan loslaten.

Ad Kroft studeerde klinische psychologie en bedrijfskunde, is HR directeur en IT strateeg geweest in de bankensector en de overheid. Vanuit een van de grote consultancyfirma´s heeft hij zich ook beziggehouden met de ontwikkeling van familiebedrijven en DGA´s.

Thema's:            

- Het managen van innovatie en technologie
- De rol van de Raad van Commissarissen in het managen van innovatie en technologie