Spreker: Albert de Jong

Reïncarneren door innovatie

Albert de Jong
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Albert de Jong is directeur van de A. de Jong Groep, een bedrijf dat in 2010 de Rotterdamse ondernemersprijs heeft gewonnen en actief is in de engineering en installatie van energie- en milieutechnologie.

In 2011 koos Management Team het bedrijf als een van de Best Managed Companies van Nederland. Het is een familiebedrijf, ooit begonnen als scheepswerf/rederij, met inmiddels meer dan 100 jaar ervaring op de markt van energie- en milieutechnologie “Alles wat we doen, draagt bij aan de reductie van emissies, het verlagen van energieverbruik, het leveren van hoog rendement en het verminderen van negatieve milieu-effecten.” Het bedrijf is groot geworden met als filosofie dat een ontwikkelings- en marktvoorsprong het beste patent vormen. Hoe komt het dat het ene bedrijf niet ouder wordt dan twintig jaar en een ander bedrijf honderd jaar bestaat? Het familiebedrijf had een perfect oog voor de levenscyclus van producten en wist door veranderingen van activiteiten telkens te reïncarneren. Volgens Albert de Jong moet ieder bedrijf eens in de zoveel jaar beslissingen nemen die zeer ingrijpend zijn: stoppen of doorgaan met nieuwe activiteiten. “De toekomst begint vandaag” zegt hij. Men laat zich niet leiden door de waan van de dag, maar concentreert zich op lange termijn met oog voor milieu en duurzaamheid. De basis voor toekomst is ook gelegen in het aantrekken van creatieve medewerkers die binnen het bedrijf alle kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen.

De gedreven Albert de Jong is lid van het hoofdbestuur van FME-CWM. Daarnaast vervult hij een groot aantal maatschappelijke functies.

Momenteel werkt hij aan een proefschrift waarbij hij het rendement op lange termijn van familiebedrijven vergelijkt met beursgenoteerde bedrijven. Met ingang van 1 juni 2012 is hij benoemd tot de nieuwe voorzitter van de betaald voetbalvereniging Excelsior te Rotterdam. Albert de Jong vertelt een boeiend verhaal over een bedrijf dat zich juist tijdens succesvolle periodes steeds wist te vernieuwen. Zijn visie is inspirerend voor u.