Spreker: Alfred Griffioen

Samenwerkingen die werken!

Alfred Griffioen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Alfred Griffioen vindt dat zaken doen zoveel gemakkelijker kan, en met name waar het gaat om samenwerken. Waar jonge generaties samenwerken als vanzelfsprekend ervaren, zijn er nog veel ondernemers en bedrijven die denken in termen van macht en concurrentie. Alfred Griffioen laat zien dat juist nu samenwerken nodig is om als organisatie succesvol te zijn.

Aan de hand van zijn eigen zoektocht naar zakenpartners loodst hij u op een vlotte eigentijdse manier langs alle aspecten die belangrijk zijn in een samenwerking: wat is de geschikte partner en vindt deze jou ook aantrekkelijk? Hoe past samenwerken in ieders strategie? Heb je met de juiste mensen te maken met wie het klikt? En hoe regel je het financieel en juridisch? Daarbij betrekt hij verschillende bekende voorbeelden, zoals de Senseo, en zet hij u zelf ook aan het denken.

Alfred Griffioen heeft jarenlang gewerkt als commercieel en business development manager en is sinds 2008 zelfstandig adviseur op het gebied van samenwerking en allianties. Hij is auteur van de boeken ‘Het Senseo-effect’, ‘De Strategieversnelling’ en ‘Creating Profit Through Alliances’. Daarnaast heeft met zijn concept ‘de Ondernemerscoöperatie’ meer dan 100 groepen ondernemers geholpen om hun samenwerking vorm te geven.

De matchingsdesk laat ondernemers direct in gesprek komen met de juiste partner!

In aanvulling op de presentatie van Alfred Griffioen kunt u een matchingsdesk inrichten bij uw bijeenkomst. Dit is een bewezen en succesvol concept om ondernemers direct de kans te bieden op een kansrijke samenwerking. Zij kiezen welke aanwezigen interessant zijn voor hen om te spreken en u matcht. Wij helpen u met de opzet en begeleiding en Alfred Griffioen roept in zijn presentatie al op tot actie.

Thema's:

- Succesvol en winstgevend samenwerken
- De coöperatie als nieuwe trend
- Power to the people: broodfondsen, samen energie opwekken, coöperatief ondernemen
- Samenwerkingspartners zoeken, selecteren en contracteren
- Samenwerken in Azië
- Groeien als ondernemer door partnerships