Spreker: Andreas Wismeijer

De mens achter de professional

Andreas Wismeijer
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Andreas Wismeijer studeerde in 1995 aan Tilburg University af in de neuropsychologie en de klinische gezondheidspsychologie. Na enkele jaren aan de Autonome Universiteit van Barcelona te hebben gewerkt als onderzoeker en docent keerde hij terug in Tilburg om in 2008 te promoveren op een proefschrift over de psychologische consequenties van het hebben van geheimen. Andreas is nog steeds verbonden aan Tilburg University en als visiting associate professor aan Nyenrode Business Universiteit.

Andreas is gedragswetenschapper en auteur van vele internationale wetenschappelijke artikelen op het gebied van psychologie en gedrag. Daarnaast is hij een veelgevraagd commentator voor radio en televisie om de actualiteit psychologisch te duiden. Andreas kan dermate goed doceren en ingewikkelde zaken gemakkelijk presenteren dat hij ook heeft opgetreden in De Wereld Leert Door en voorgedragen is een college te geven voor de Universiteit van Nederland!

De expertise van Andreas ligt op het snijvlak van de psychologie en gedragswetenschappen enerzijds en praktische vraagstukken en thema's anderzijds. Wars van goeroes en loze termen op het gebied van gedragsmanagement kiest Andreas juist voor bewezen wetenschappelijke kennis die hij op speelse manier naar de praktijk vertaalt waardoor de kennis voor iedereen toegankelijk en bruikbaar wordt. Hij leert met name professionals vooral ook naar zichzelf te kijken.

Kennis van de financiële psychologie wint, zeker na de kredietcrisis, razendsnel aan populariteit: zowel bij toezichthouders als de spelers in het veld. Hoe goed zijn we eigenlijk in het nemen van financiële beslissingen? En welke rol speelt het brein hier in? Bij dit thema duikt Andreas in de (ir)rationaliteit van onze financiële besluitvorming.

Daarnaast heeft het aanleren van allerlei professionele vaardigheden zoals leiderschapsrol aannemen, gamification, visie ontwikkelen en innovatie betrekkelijk weinig zin wanneer niet in de eerste plaats gekeken wordt naar de persoon achter de professional. Kennis nemen van onze neurobiologie, persoonlijkheid en de mate waarin onbewuste drijfveren ons gedrag beïnvloeden voorkomt onrealistische doelstellingen van gedragsverandering stellen en frustratie en teleurstellingen bij zowel de werknemer als de organisatie.

In zijn thema "Psychologie van gedragsbeïnvloeding" laat Andreas zijn hoe makkelijk het is om iemand te beïnvloeden, maar dat dit ook betekent dat wijzelf ook te beïnvloeden zijn! Met aansprekende voorbeelden maakt Andreas duidelijk dat niets zo veranderlijk is als ons eigen gedrag, en hoe we deze principes kunnen toepassen in ons dagelijks professionele leven.

Thema's:

- De mens achter de professional

- De mens achter de financieel professional

- De mens achter de ondernemer

- Geheimen: De psychologie van wat we niet vertellen