Spreker: Angelique Schmeinck

Meesterkok en meesterverteller

Angelique Schmeinck
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck . Haar werkdomein beperkt zich allang niet meer tot de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, onderzoekt, inspireert, adviseert... alles met en over smaak. Angélique houdt ervan om grenzen te verkennen en te verleggen, voor zichzelf en haar publiek. Dit deed ze jarenlang als bewaakster van een Michelinster, om zich nu vooral te richten tot lezers, luisteraars en luchtreizigers.

Inmiddels zijn er zeven kookboeken van Angélique’s hand verschenen, met het bekroonde Smaakvrienden Groenten en Smaakvrienden Fruit en Impress your Friends - naar het gelijknamige 24Kitchen programma - als meest recente titels.

Maar schrijven is niet haar enige uitlaatklep om kennis te delen. Met haar voorliefde voor theater beklimt ze regelmatig het podium met verrassende culinaire intermezzo's tijdens symposia en events en behoort ze tot de vaste TV-chefs van 24Kitchen waar zij ondermeer het programma Impress your Friends presenteert. In 2014 verzorgde Angélique ook culinaire items in het EO-programma Melk en Honing.

Kookliefhebbers, maar ook professionals uit de food branche inspireert ze met workshops over creativiteit, freestyle cooking en flavourdesign.

Daarnaast zoekt Angélique het regelmatig hoger op binnen haar onderneming CuliAir, het enige heteluchtballon restaurant ter wereld waarbij de luchtballon fungeert als heteluchtoven en tijdens de ballonvaart live op hoog niveau gekookt wordt.

Nieuwe ideeën om haar sessies blijvend te laten sprankelen, doet Angélique op tijdens haar reizen om de wereld. Een wetenschappelijke basis voor haar innovatieve denken op culinair gebied ontwikkelde ze tijdens haar opleiding aan het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD).

Angelique kan naast het verzorgen van een presentatie ook een uniek concept presenteren.

Het eetbaar schilderij
Angélique Schmeinck weet als geen ander hoe je van dineren een ware beleving maakt. Dat laat ze onder andere zien met haar beproefde concept Het eetbaar schilderij.
Tijdens een culinaire live top-performance componeert Angélique op locatie een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en structuren bij elkaar komen. Dit levert een onvergetelijke voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Tijdens het creëren van Het eetbaar schilderij neemt Angélique het publiek als een ware entertainer mee op smaakreis naar de allerlekkerste bestemmingen. Aan het eind van het verhaal is het schilderij klaar en kan het publiek proeven van de exquise smaken van het unieke smaakpalet.

Het eetbaar schilderij kan worden gemaakt voor 4 tot 400 personen, het formaat kan oplopen tot maar liefst 20 m2. Deze culinaire performance kan op locatie worden ingezet als live-act waarbij voor de ogen van het publiek hun amuse, aperitief, voorgerecht of grand dessert ontstaat. Het is een unieke custom-made spectaculaire break tijdens een diner, evenement, congres of festival. De mogelijkheden zijn enorm. Van klein geraffineerd tot groots en imposant… zeg het maar!

Talen:

Ook andere sprekers over:

Videos: