Anita Rasenberg

Sta zelf aan het stuur van je loopbaan

Anita Rasenberg als spreker boeken.

Wie is Anita Rasenberg?

Hoe vaak komt het niet voor dat je er achter komt dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt voor een opleiding, voor een baan of een organisatie? Dat je bij een organisatie bent gaan werken waar jij je als mens en professional niet thuis voelt? Of dat je erachter komt dat je je niet tot je recht voelt komen; dat je je talenten niet optimaal kunt inzetten?

Als oprichter en directeur van Spijtenburg heb ik vijftien jaar gesprekken gevoerd met kandidaten over hun loopbaan. Ik heb al werkende ervaren hoe belangrijk het is dat je zelf aan het stuur van je loopbaan moet staan. Dat jouw loopbaankeuze logisch voortvloeit uit jouw persoonlijk profiel. Jouw persoonlijk profiel met jouw kernwaarden, talenten en drijfveren. Wat zijn mijn kernwaarden die mijn gedrag sturen en waar ik innerlijk door geraakt en gedreven word? Wat zijn mijn talenten? En wat zijn mijn drijfveren en interesses? Zo kun je wel ergens goed in zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat je er gelukkig van wordt om iedere dag alleen bezig te zijn met de dingen waar je goed in bent.

En hoe vaak komt het niet voor dat mensen kiezen voor een bepaalde opleiding, baan of organisatie, omdat een familielid of vriend dat heeft aangeraden? Vaak zegt dat advies meer over de persoon die jou heeft geadviseerd, dan over de aansluiting met jouw persoonlijk profiel.

Als je weet wie je bent, dan zul je onderbouwd Ja of Nee kunnen zeggen tegen een aanbod of een advies. En dan zul je bewuster keuzes kunnen maken voor de langere en kortere termijn. Keuzes die ook samenhangen met de manier waarop jij jouw persoonlijke en professionele leven wilt invullen.

Als seniorconsultant heb ik te vaak meegemaakt dat mensen hun persoonlijke en professionele leven zoveel beter kunnen inrichten als zij zelf aan het stuur staan van hun loopbaan. Als jij weet wie jij bent met jouw waarden, talenten en drijfveren, dan zul je je veel bewuster focussen op functies en organisaties waarbij je iedere dag met passie je talenten zult kunnen inzetten en veel meer van betekenis kunt zijn voor de organisatie waar jij werkt en voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je zult daardoor ook beter sturing geven aan Image building, de manier waarop je overkomt in gesprekken, op de sociale media, in een presentatie en een sollicitatiegesprek.

En natuurlijk biedt Succesvol solliciteren ook handreikingen voor het feitelijke sollicitatieproces. Je krijgt informatie over de verschillende manieren waarop je tegenwoordig kunt solliciteren. Zo hoef je niet te wachten op een advertentie, voordat je kunt solliciteren bij de organisatie waar jij zo graag wilt werken. Je krijgt tips hoe je een goed curriculum vitae en brief schrijft en hoe je een goed gesprek voert. Hoe ga je om met referenten; ook als niet alles goed is verlopen in je vorige banen? En hoe bereid je je voor op het arbeidsvoorwaardengesprek?

Anita Rasenberg geeft lezing en webinars waarin zij de luisteraar deelgenoot maakt van succesfactoren. Zo heb je er bijvoorbeeld niets aan om in de slachtofferrol te zitten. Ieder mens maakt mee dat zaken je overkomen in je leven. Je kunt echter altijd zelf bepalen hoe je omgaat met situaties die je overkomen.

Ook is het veel effectiever om je te richten op de ontwikkeling van je talenten, dan op je verbeterpunten. En ook bij solliciteren geldt dat je verder komt met geven dan met nemen. Je kunt dus zelf in meerdere opzichten aan het stuur van je eigen loopbaan staan. Je wordt waar je zelf in gelooft en hebt daar dus in meerdere opzichten invloed op.

Anita Rasenberg in het nieuws.

Podcast: Succesvol-solliciteren-zo-werkt-dat

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram