Spreker: Annemarie van Gaal

Nieuwe business modellen

Annemarie van Gaal
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Annemarie van Gaal is een crack op financieel gebied. Ze schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle ondernemer, eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als belegger in vastgoed en eigenaar van een tijdschriftenuitgeverij en investeerder.

Ze heeft jarenlang in Rusland gewerkt. Ze heeft onder meer in Rusland een zeer succesvol media bedrijf opgezet. Vanuit het niets heeft ze een Russische weekbladen tak opgezet met een diversiteit aan glossy tijdschriften. Ze heeft hierbij een weg bewandeld waarbij ze vele tegenslagen heeft moeten overwinnen om uiteindelijk tot winst te komen. Ze heeft ervaren wat ondernemen in Rusland betekend. Mede door deze ervaringen kan ze een boeiend beeld schetsen over de Russische cultuur, ondernemerswereld en de politieke wereld.

Haar grootste deelneming bevindt zich momenteel in China, waar ze investeerder is in een beveiligingsbedrijf. Ze werkte mee aan tv-programma’s als Dragons Den en Ten einde Raad en is momenteel te zien als financieel deskundige in het succesvolle RTL4-programma Een dubbeltje op zijn kant, waarin ze gezinnen en bedrijven uit hun benarde financiële situatie helpt. Ook heeft ze wekelijks een column in Het Financiële Dagblad en in Margriet. Vanaf 2010 is Annemarie van Gaal het gezicht van de campagne van MVO Nederland. Haar eerste ondernemersboek Ambitie werd gekozen tot Ondernemersboek van het jaar.

In haar in 2014 verschenen boek Winst beschrijft ze 15 cruciale inzichten om winst te maken. De mooiste winst krijg je door slim gebruik te maken van het scala aan kansen en mogelijkheden die deze tijd biedt. En dat vereist een nieuwe manier van denken.

Nieuwe business modellen
Voor ondernemers geeft ze ook presentaties over nieuwe verdienmodellen, kansen pakken, nieuwe markten zien. Ze verwerkt in deze presentatie haar eigen ervaringen als investeerder en vertelt veel pakkende anekdotes.

Een dubbeltje op zijn kant
Ook deelt ze graag haar ervaringen met het tv-programma Een dubbeltje op zijn kant met haar publiek. Hoe ontstaan financiële drama’s? Hoe kun je lasten verlichten? Indien gewenst kan ze een quiz houden die mensen prikkelt om na te denken over hun financiën.

Oost-Europa en Rusland
Vanuit haar eigen ervaringen in Rusland kan ze ingaan op de geopolitieke verhoudingen in Oost-Europa en wat dit betekent voor ons.

Naast het verzorgen van inspirerende presentaties is Annemarie ook een veelgevraagde dagvoorzitter, die een gedegen voorbereiding koppelt aan een prettige omgang met het publiek.
 

Thema’s:

- Nieuwe business modellen
- Een dubbeltje op zijn kant
- Ambitie, adviezen voor (startende) ondernemers
- Maatschappelijk verantwoord ondernemen: raakt het hart van klanten / medewerkers
- Oost-Europa en Rusland