Ap Dijksterhuis

Op weg naar een gezond en gelukkig brein

Ap Dijksterhuis als spreker boeken.

Te boeken als

Wie is Ap Dijksterhuis?

Ap Dijksterhuis (1968) is een van de meest invloedrijke psychologen in Nederland. Hij is Hoogleraar Psychologie van het Onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofd van de afdeling sociale psychologie. Hij publiceerde meer dan honderd wetenschappelijke artikelen en is redacteur van het gezaghebbende Science. Dijksterhuis won hij meerdere prestigieuze wetenschappelijke prijzen waaronder de Early Career Award van de American Psychological Association (2005), de Kurt Lewin Award van de European Association of Social Psychology (2005) en de Career Trajectory Award van de Society for Experimental Social Psychology (2007).

In 2007 richtte hij samen met Rick van Baaren, een eigen onderneming op – D&B – met als doel psychologische kennis op het gebied van de beïnvloeding en gedragsverandering te gebruiken om maatschappelijke en andere problemen aan te pakken. D&B heeft inmiddels 15 werknemers en werkt voor vele grote bedrijven en overheidsorganisaties. Ook publiceerde hij in dat jaar het boek “Het slimme onbewuste” waarvan inmiddels 100.000 exemplaren zijn verkocht en werd hij door HP/De Tijd uitgeroepen tot één van de 100 invloedrijkste Nederlanders.

Ap Dijksterhuis houdt erg van reizen, koken, whisky en wijn. Over wijn als hobby en over zijn reizen naar Frankrijk schreef hij De merkwaardige psychologie van een wijndrinker dat in 2011 verscheen.

In 2015 is van zijn hand het populair-wetenschappelijke boek “Op naar geluk” verschenen.

Ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Voor 50 procent zelfs, zo vertelt de hedendaagse wetenschap ons. In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en breinwetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie. Het publiek wordt meegenomen langs het boeddhistische ideaal van mindfulness en het heilzame effect van reizen, langs de vraag of we een vrije wil hebben, langs de overeenkomst tussen het geloof in een God en het bezoek aan een popfestival, langs de wijsheid van John Lennons moeder en de valkuilen van de consumptiemaatschappij, langs Socrates’ ideeën over de zorg voor de ziel, langs de beste manier om de juiste doelen te stellen en de typisch eenentwintigste-eeuwse vraag hoe vaak je, voor je eigen gemoedsrust, nu eigenlijk je e-mail moet lezen. In zijn bestseller Het slimme onbewuste schreef Dijksterhuis dat, hoewel ons gedrag vooral bestuurd wordt door het onbewuste, we ons bewustzijn nodig hebben om geluk te ervaren. In Op weg naar een gezond en gelukkig brein legt hij uit hoe we dat moeten doen. En wie wil er nu niet gelukkig worden?

Ap spreekt met veel passie en humor. Met herkenbare voorbeelden weet hij op verbluffende wijze duidelijk te maken hoe het mensgedrag werkt.

Thema's:

- Het slimme onbewuste
- Geluk- Geluk in organisaties
- Geluk in politiek beleid
- Geluk in het onderwijs
- Beïnvloeding en gedragsverandering

Video met Ap Dijksterhuis

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram