Spreker: Bart Jan Krouwel

Succesvolle MVO-strategie ook economisch rendabel

Bart Jan Krouwel
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Bart Jan Krouwel was tot 1 februari 2009 directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij de Rabobank. In 1996 was hij aangetrokken door toenmalig directievoorzitter Herman Wijffels onder meer vanwege zijn succes bij de Triodos Bank.

Krouwel was in 1980 mede-oprichter en eerste directeur van deze op de antroposofie gestoelde bank, die het ‘bewust bankieren’ introduceerde. Momenteel is hij voorzitter in het bestuur en commissie Ethiek bij de Stichting Mores te Apeldoorn. Deze stichting stelt zich ten doel om de moraal in het bankwezen te bewaken en waar nodig te verbeteren. Met name MKB bedrijven worden geholpen bij conflicten rond Bijzonder Beheer en andere zaken.

Ook is hij als adviseur betrokken bij onder meer een bedrijf in de duurzame energiesector. Daarnaast vervult hij vele bestuursfuncties en commissariaten en is hij lid van de jury van de Herman Wijffels innovatieprijs. In zijn presentaties toont hij aan dat een succesvolle Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen strategie rendabel is. 

Duurzaamheid loont!

Thema’s:

- Succesvolle MVO-strategie ook economisch rendabel
- Waar letten investeerders op met betrekking tot duurzaamheid?
- De kracht van de coöperatie
- Verandermanagement
- Het creëren van draagvlak bij veranderingen