Bas Haring

Volksfilosoof: krijg kriebels van de ziel

Bas Haring als spreker boeken.

Wat is uw visie op het begrip ‘wetenschap’? Op basis van stellingen, improvisatie en interactie met het publiek vertelt Bas Haring u wat zijn visie op wetenschap is en wat voor hem bepalend is geweest bij de ontwikkeling van deze visie. Op een heldere en prikkelende manier geeft hij wetenschap en filosofie betekenis voor het leven. Of u nu zelf student, ondernemer, in de top van het bedrijfsleven of wetenschapper bent, een presentatie van Bas zorgt ervoor dat u op een andere wijze naar wetenschap gaat kijken! Vragen als ‘Waarom wil ik naar de top?’, ‘Wat valt er te halen als je er eenmaal bent?’ of ‘Ben ik wel helemaal normaal?’ en ‘Zou het erg zijn als dat niet zo was?’ komen aan bod in zijn presentatie

Wie is Bas Haring?

Bas Haring (1968) denkt en vraagt, schrijft en spreekt. Hij is filosoof en schrijver van enkele populair- wetenschappelijke boeken en vele columns, onder andere in de Intermediair en Volkskrant. Ook is hij tv-presentator bij de RVU en als opiniemaker betrokken bij het NCRV programma ‘Altijd Wat’, waar hij zijn visie geeft op de reportages en onderwerpen.

In 1992 behaalde Haring zijn doctoraal aan de Universiteit Utrecht in Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, waarna hij in 1997 promoveerde. Sinds 2006 is hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden waar hij de leerstoel ‘Publiek begrip van Wetenschap’ bekleedt. Daarnaast schreef hij verschillende boeken.

In 2016 verscheen zijn boek Waarom cola duurder is dan melk. Wat moeten we vinden van marktwerking, economische groei en recessies? We worden geacht iets van economie af te weten, maar begrijpen er vaak maar weinig van. En dat terwijl economie over ons dagelijks leven gaat: ons werk, de verdeling van rijkdom, de toekomst. Zaak dus dat we er meer van begrijpen. Dat dacht Bas Haring en dus verdiepte hij zich in de economie. In zijn presentatie deelt hij zijn verrassende ontdekkingen en geeft hij antwoord op vragen als: waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk?

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram