Bas Jacobs

Actualiteiten en economische politiek

Bas Jacobs als spreker boeken.

Prof. dr. Bas Jacobs (geboren 5 september 1973, te Bolsward) is de Sijbren Cnossen hoogleraar Economie en Overheidsfinanciën aan de Erasmus School of Economics van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tevens schrijft hij regelmatig in kranten en in Vrij Nederland. Daarnaast is hij regelmatig te horen op de radio, te lezen in kranten en te zien op televisie.

Wie is Bas Jacobs?

Hij vindt dat het de opdracht van economen is om kennis te vergaren en die kennis uit te dragen zodat de samenleving hierdoor beter wordt. Jacobs is analytisch, scherp en bevlogen. Hij kan complexe economische vraagstukken in heldere taal en op gepassioneerde wijze uitleggen. Zijn opinies zijn duidelijk en altijd onderbouwd en hij gaat een goed economisch debat niet uit de weg.

Hij heeft een boeiende visie op de actualiteit. Hij is expert in de begroting en overheidsfinanciën. Hij gaat onder meer in op de macro-economische ontwikkelingen, monetaire politiek en inflatie. Hij heeft uitgesproken ideeën over de fundamentele hervorming van het belastingstelsel. Ook speelt hij in op de economische gevolgen van de pandemie en de economisch zo belangrijke rol van de Europese Unie. Groeiende inkomens- en vermogensongelijkheid is een politieke keuze, geen onvermijdelijkheid, zoals hij ook uitlegt in zijn boek ‘De prijs van gelijkheid’. Vrijhandel en technologische ontwikkelingen zorgen voor grote maatschappelijke vooruitgang, maar ook voor verliezers die daarin niet meedelen.

De expertise van Jacobs is breed: overheidsfinanciën, macro-economie, begrotingsbeleid, belastingen, monetair beleid, Nederlandse economie, de EMU en Europa, pensioenen, inkomensongelijkheid en herverdeling economische politiek, arbeidsmarkt economie en hoger onderwijs.

Thema’s:

  • Economische, politieke en maatschappelijke actualiteiten
  • Actualiteit in de macro-economie
  • Actualiteiten in de fiscale wereld
  • Pensioenactualiteiten
  • Europa, de Euro en de toekomst van Europa
  • Actualiteiten op de arbeidsmarkt
  • Inkomensongelijkheid: hoe is de relatie arm/rijk in Nederland
  • Begrotingsbeleid en Prinsjesdag

 

Video met Bas Jacobs

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram