Beatrix Bos

Rasinnovator: Energietransitie, duurzame mobiliteit en energiebronnen

Beatrix Bos als spreker boeken.

Door de combinatie van haar theater- en tv-ervaring en haar technologische achtergrond zijn de presentaties van Beatrix Bos altijd levendig en interactief. Beatrix is ook te boeken als een betrokken dagvoorzitter, die geniet van het begeleiden van pandeldiscussies en interviews.

Wie is Beatrix Bos?

Sinds jongs af aan is Beatrix Bos (1996) al geïnteresseerd in techniek en innovatie, maar ook in entertainment en op het podium staan. Ze koos toch voor een studie binnen de techniek en kwam al snel terecht in de energiesector, waar ze sindsdien niet meer weg te slaan is. Ze startte met de studie Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ze een brede blik op de energietransitie ontwikkelde. Geopolitieke, economische en technische vakken vulden elkaar goed aan.

Studeren alleen was echter al snel niet meer genoeg. Voor anderhalf jaar stopte ze haar studie om deel te worden van Solar Team Eindhoven als PR-manager. Een rol die ze in eerste instantie niet direct ambieerde, maar die uiteindelijk een gouden combinatie bleek met haar podiumachtergrond. Als PR-manager kreeg ze de kans om vele presentaties, interviews en media-optredens te geven, waar je goed leert om complexe materie op een eenvoudige manier over te brengen. Samen met het team bouwt ze een 5-persoons gezinsauto op zonne-energie, waarmee de Bridgestone World Solar Challenge in 2017 werd gewonnen. Tijdens deze achtbaan zag ze van dichtbij hoe technische innovatie tot stand komt en hoe de praktijk van de academische wereld verschilt.

Na de tijd bij Solar Team Eindhoven koos ze voor de master Sustainable Energy Technology, ook aan de TU Eindhoven. Binnen deze studie lag de focus op de ontwikkeling van technische oplossingen voor de energie transitie. Ze specialiseerde zich in energie flexibiliteit, warmtepompen en warmtenetten, en smart grids. Inmiddels werkt ze bij DIFFER, the Dutch Institute For Fundamental Energy Research, aan een onderzoeksprogramma over een integrale Nederlandse energie-infrastructuur. En zolang we nog niet volledig over zijn op duurzame bronnen, zo lang zal Beatrix nog in de energiesector te vinden zijn.

Door de combinatie van haar theater/tv ervaringen en haar technologische achtergrond kan zij bevlogen en interactieve presentaties houden omtrent de thema’s:

- Energietransitie
- Duurzame mobiliteit
- Inpassing van duurzame energiebronnen
- Smart cities & circulariteit

Beatrix is ook te boeken als een betrokken dagvoorzitter, waar ze met passie paneldiscussies begeleidt en interviews houdt.

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram