Spreker: Ben Kuiken

De organisatiefilosoof

Ben Kuiken
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Hoe je door anders denken, anders kijken en anders praten organisatieproblemen ├ęcht kunt aanpakken.

Of je even wat aan de werkdruk wil doen. En of je meteen ook de bureaucratie wil aanpakken. Als bestuurder, manager, adviseur en professional krijg je heel wat problemen op je bord geschoven. Taaie vraagstukken vaak, die onmogelijk lijken op te lossen. Maar zou de manier waarop je naar deze problemen kijkt niet juist het probleem kunnen zijn?

Einstein zei het al: complexe problemen zijn niet op te lossen met dezelfde manier van denken als waardoor ze veroorzaakt zijn. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg. Dus probeer eens wat anders en ga aan de slag met je denk-beelden, met de woorden en de aannames die achter je vragen schuilgaan. Je zult zien dat er opeens nieuwe mogelijkheden ontstaan en taaie vraagstukken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Tijdens een inter-actieve lezing laat organisatiefilosoof Ben Kuiken je zien en ervaren hoe je anders naar (organisatie)-problemen kunt kijken. Je krijgt het filosofische gereedschap aangereikt om anders te kijken, te denken en te praten over de organisatie en de vraagstukken die daar keer op keer de kop opsteken. Welke aannames gaan erachter schuil? En wat levert het je op als je een ander perspectief kiest?

Ook te boeken als workshop

Ben Kuiken studeerde filosofie en was jarenlang journalist voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Management Team. Hij schreef verschillende managementboeken met prikkelende titels als De laatste manager, Fuck de regels en De Organisatiefilosoof. Ben is oprichter van het platform nieuworganiseren.nu en is een fervent blogger.Thema:          

- De organisatiefilosoof

Ook andere sprekers over:

Videos: