Spreker: Ben Kuiken

De PRET-factor

Ben Kuiken
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Na een studie wijsbegeerte aan de Universiteit van Utrecht werd Ben Kuiken (1965) freelance journalist. Hij werkte onder meer voor Trouw, NRC Handelsblad, Intermediair en Filosofie Magazine. In 1999 werd Kuiken redacteur bij het tijdschrift Management Team, waar hij vijf jaar later hoofdredacteur werd. In 2006 begon hij weer voor zichzelf.

Filosoof en ontregelaar Ben Kuiken gelooft heilig in de menselijke creativiteit en vindingrijkheid. Wij zijn tot grootse dingen in staat, mits we de ruimte krijgen en samenwerken. Dit laatste wordt echter ernstig gehinderd door regels en protocollen, hebzucht en ego's, bestaande organisatiestructuren en kantoorpolitiek. Tijdens prikkelende lezingen en workshops laat Ben zijn publiek weer even nadenken over hun eigen rol en waar het eigenlijk allemaal echt om gaat. Niets is vanzelfsprekend en we moeten leren omgaan met de nieuwe uitdagingen van deze tijd.

Voor zijn boek De PRET-factor (2014) ging Ben op zoek naar de factoren die maken dat mensen goed in hun vel zitten, dat ze zich prettig voelen. PRET staat namelijk niet alleen voor plezier (heel belangrijk), maar ook voor Positief, Respect, Enthousiasme en Team. Je doet het samen, voor het grotere doel, met respect voor ieders inbreng en persoon, en op een positieve manier.

Thema:          

- De PRET-factor.