Spreker: Bernd Damme

Ondernemen als avontuur

Bernd Damme
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Als Bernd Damme ergens enthousiast over is en dat is deze serial entrepreneur nogal vaak dan gaat hij er helemaal voor. Al op zeer jonge leeftijd (16) startte de gedreven ondernemer Eyewear.nl; een e-commerce bedrijf dat uitgroeide tot de online marktleider in de Benelux die Bernd in 2013 verkocht. Na dit avontuur richtte de kunst- en innovatieliefhebber twee merken op: herenmode label Pelliano en juwelenhuis House of Eléonore. Laatstgenoemde, in samenwerking met het legendarische familiebedrijf Royal Asscher (bekend van o.a. de Cullinan diamant), was een volledig duurzaam en transparant luxe concept met o.a. een eigen atelier in Amsterdam en een shop-in-shop in de Bijenkorf. Aangezien Bernd geniet van reizen, puur eten en ongerepte natuur, is hij zich ook bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen voor onze planeet.

Het opbouwen van bedrijven, merken en het ontwikkelen van vernieuwde strategieën zijn Bernds grootste kwaliteiten. Als ondernemer in hart en nieren helpt hij graag organisaties met de kennis opgedaan tijdens zowel succesvolle als minder geslaagde ervaringen; van je fouten leer je immers het meest. Hij is de oprichter van Sativus: een boutique consultancy kantoor dat helpt om bedrijven toekomstbestendig te maken. Als onderdeel daarvan staat hij ondernemers bij met hun groeiambitie en ondersteunt hen o.a. in het aantrekken van additioneel kapitaal.

Daarnaast is hij sinds maart ’20 mede-oprichter en directeur van Stichting Hulptroepen Alliantie. Deze organisatie is opgericht om een betrouwbaar aanbod van persoonlijke beschermingsmiddelen te creëren nadat COVID-19 zorgde voor schaarste, zo draagt de stichting bij aan de veiligheid in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 60 miljoen producten (waaronder ook antigeen sneltesten) geleverd aan +4.500 zorginstellingen, de Rijksoverheid en het bedrijfsleven.

Eerder was Bernd vice-voorzitter van de Sagamores Foundation en lid van de Amsterdam Economic Board. Ook adviseerde hij het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, is hij mentor bij nlgroeit én is hij adviseur en aandeelhouder in technologie gerelateerde startup’s zoals Oneteam (B2B Saas), Woov (festival platform met meer dan 1M gebruikers) en ZYNC (laadpaal technologie). Muziek & geschiedenisliefhebber Bernd is daarnaast lid van raad de toezicht bij zowel Rijksmuseum Muiderslot als stichting Wonderfeel, het festival voor klassieke muziek in de natuur, en een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Bernd studeerde International Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was genomineerd voor prijzen als de LOEY Awards, de Sprout Challenger 50, Retail Rookie of The Year en Elsevier’s 50 talenten van de toekomst. In 2012 werd Bernd uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van het jaar. Dankzij al deze ervaringen is Bernd de juiste keuze als je op zoek bent naar een inspirerende, welbespraakte dagvoorzitter of spreker op jouw evenement.

Videos: