Bernice Notenboom

Klimaatverandering: tijd voor actie!

Bernice Notenboom als spreker boeken.

Bernice Notenboom is klimaatjournalist, filmmaker en spreker en wordt ook wel de grootste vrouwelijke avonturier ter wereld genoemd. In 2008 was Bernice Notenboom de eerste Nederlandse die de Zuidpool bereikte na een route van bijna duizend kilometer en in 2009 was ze de tweede Nederlandse die de top van de Mount Everest haalde.

Wie is Bernice Notenboom?

Haar expeditie, fillms en boeken gaan over klimaatverandering en verwante thema's. Haar serie klimaatjagers is in 45 landen uitgezonden en Sea Blind, over containerscheepvaart, werd in Parijs op de klimaat top vertoont.

Haar laatste expeditie naar de Noordpool, waar de opwarming sneller gaat dan waar ook. “Het ijs drijft als een gek” In het NRC beschrijft ze haar ervaringen. Ik heb dit keer echt geleden. Ik heb bevriezingen. Mijn tenen werken niet. In mijn vingers heb ik geen gevoel. Ik heb een enorme infectie op mijn lip. Daar moet ik voor naar het ziekenhuis, die moet weggesneden worden. Ik ben echt aangetast door die Noordpool. Tegelijkertijd is het zo prachtig. Er is nik van geur. Het is ook de simpelheid van het leven. Je moet eten en drinken en warm en veilig blijven. De rest is onbelangrijk. Het grootste gevaar voor ons waren de ijsberen. 

Ze heeft meer dan 100 CEO's meegenomen naar Spitsbergen om ze bewuster te maken van het belang van duurzaamheid. De Spitsbergen ambitiie is nu onderdeel van de klimaatwet.

Voorjaar 2021 komt haar film over de verduurzaming van de luchtvaart uit. In mei gaat ze 3000 km kiten over de Groenlandse ijskap om aandacht te vragen voor wind en zon als energiebronnen en om te pleiten voor een CO2 neutrale wereld.

Bernice Notenboom is een gepassioneerde spreker die ook ingaat op vragen als: Wat gebeurt er als het misgaat? Hoe ga je om met tegenslagen? Welke levenslessen leer je hieruit? Hoe kunnen vrouwen het volhouden terwijl vele mannen in het eerder stadium het bijltje erbij neerleggen?

Thema:

- Klimaatverandering: tijd voor actie!

 

 

Video met Bernice Notenboom

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram