Bert-Jan Woertman

Van idee naar wereldmarkt /Het geheim van een innovatieve regio

Bert-Jan Woertman als spreker boeken.

Bert-Jan Woertman is directeur van het Microcentrum. Dit is een High Tech Platform voor de maakindustrie met 600 leden. Doel is om kennis te vergroten, netwerken uit te bereiden bedrijfsprocessen te verbeteren en de concurentie posite te versterken. Opgeleid als organisatiepsycholoog en bestuurskundige heeft hij zich gedurende zijn carrière vooral gespecialiseerd in het bouwen van effectieve, zichzelf versterkende communities. Woertman is een verbinder: waar hij komt, ontstaan kansen tussen mensen die elkaar verder helpen. Het leidde tot vele vruchtbare allianties, tot projecten, producten en zelfs tot gebouwen. Degene die het overkomt zal het als serendipiteit zien, voor Woertman is het dagelijks werk: hij organiseert toeval.

Wie is Bert-Jan Woertman?

Bert-Jan Woertman (1971), organisatiepsycholoog en bestuurskundige, heeft hij zich gedurende zijn loopbaan gespecialiseerd in het bouwen van effectieve, zichzelf versterkende innovatie ecosystemen. Sinds 2021 is Woertman directeur van Mikrocentrum, de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie. Na HR functies binnen Philips heeft Woertman als lid van het management team van 2005 – 2017 bijgedragen aan de ontwikkeling van High Tech Campus Eindhoven tot het Sillicon Valley van Nederland. Daarna vervulde Bert-Jan directiefuncties bij de TU/e Campus en de Brainport Industries Campus.

Bert-Jan is nauw verbonden met de wereld van de tech startups en studententeams in Brainport Eindhoven. Hij is mede-grondlegger van ‘deep tech venture building’ programma HighTechXL en van scale-up-broedplaats HighTech Plaza. Als liaison manager heeft Bert-Jan bijgedragen aan de groei van TU/e innovation Space. Hier starten studenten samen met onderzoekers en bedrijven innovatieve projecten. Als co-founder is Bert-Jan betrokken bij de braintech startup AlphaBeats. In 2018 werd hij uitgeroepen tot één van de 50 Toekomstmakers die het Nederlandse innovatie- en startup ecosysteem tot de top van de wereld maken.

Thema’s:

• Innovatief op weg naar de wereldtop
• Innovatie, van idee naar wereldmarkt
• Sociale innovatie
• Startups
• Ecosysteemontwikkeling
• Gebiedsontwikkeling
• Campusontwikkeling
• Community-ontwikkeling
• Verbinden van ideeën, mensen en bedrijven

Video met Bert-Jan Woertman

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram