Bert Wagendorp

Het nieuws achter het nieuws

Bert Wagendorp als spreker boeken.

Wie is Bert Wagendorp?

Bert Wagendorp (1956) heeft zijn doctoraal Nederlandse Taal- en Letterkunde afgerond aan de RU Groningen. Hij is onder andere werkzaam geweest als sportjournalist van de Leeuwarder Krant en de Volkskrant en hij was buitenlandredacteur en correspondent in Londen. Ook heeft hij het wielertijdschrift De Muur opgericht, waarvoor hij tevens hoofdredacteur was. Momenteel is hij nieuwscolumnist voor de Volkskrant. Drie keer per week schrijft hij op pagina 2 van de Volkskrant een veelgelezen column waarin hij de actualiteit becommentarieert, kantelt en in een kader zet. Soms ironisch of boos, soms hilarisch en absurdistisch, altijd scherp. Wagendorp is tevens romanschrijver. Zijn in 2013 verschenen roman Ventoux werd meer dan 160 duizend keer verkocht en vertaald in het Engels, Duits, Frans, Noors en Deens. Het boek werd verfilmd door Nicole van Kilsdonk en George van Houts bracht het op het toneel.

De vraag of het nieuws, zoals dat dagelijks tot ons komt, correspondeert met de werkelijkheid, of dat er per definitie sprake is van versimpeling, keert regelmatig terug in Wagendorps columns en is het grote thema in zijn laatste boek ‘Masser Brock’. ‘Nieuws’ lijkt een simpel gegeven, maar bij nader inzien is het buitengewoon gecompliceerd. Nieuws is handel, nieuws schept een wereldbeeld, nieuws speelt vaak een ingewikkeld spel met de waarheid en soms is nieuws een ander woord voor leugen. Hoe zie je als nieuwsconsument door de bomen het bos nog? Hoe blijf je overeind in de alsmaar sterker wordende stroom van informatie en hoe bestrijd je hype-allergie? Bert Wagendorp heeft er ruim dertig jaar in het hart van de nieuwsfabriek op zitten en duidt van binnenuit.

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram