Spreker: Bram Kanstein

Waarom werkt de cultuur van Silicon Valley zo goed?

Bram Kanstein
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Bram Kanstein is een zogenoemde ‘Internet entrepreneur’. Hij heeft zich sinds zijn jonge jaren continue bezig gehouden met alles wat te maken heeft met het internet en ondernemen. Zo had hij toen hij jong was een handel in zelfgemaakte CD’s, waarbij de nummers gratis gedownload werden van het internet. Deze CD’s werden vervolgens doorverkocht aan vriendjes mét winst. Hij speelde eind van zijn tienerjaren met het idee om dokter te worden en begon zodoende aan zijn studie Geneeskunde om hier vervolgens twee jaar later mee te stoppen. Hij wilde zich namelijk verder verdiepen in zijn passie: de wereld van het internet.

Na het afronden van zijn studie Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam en een aantal gefaalde startups, kwam hij via de technologie blog The Next Web en Tech investeerder Dutch Standard terecht bij zijn huidige werkgever: Product Hunt, een super influential community uit San Francisco waar de nieuwste innovatieve producten op worden geplaatst en vervolgens door de gebruikers beoordeeld. Product Hunt wordt door heel Silicon Valley bezocht. Doordat dit bedrijf zich in de Silicon Valley bevindt, is hij erg goed op de hoogte wat er daar speelt en ook waarom deze cultuur zo goed werkt. Doordat hij zelf de levenscyclus van meerdere startups had meegemaakt, kwam hij op het idee om eenzelfde website als Product Hunt op te zetten, maar dan voor startups genaamd Startup Stash. Meteen bij de lancering van deze website ging deze viral, wat inhoudt dat de site snel erg bekend werd door de virtuele mond-tot-mond reclame. Zo kreeg de site binnen 48 uur 230.000 paginabezichtingen van 35.000 unieke bezoekers! Met dit verhaal heeft hij internationale bekendheid vergaard via het gerenommeerd tijdschrift Forbes, de veel bezochte celebrity en business site Business Insider en meer.

Naast het starten van zijn eigen ondernemingen heeft Bram ook ervaring met het geven van gastcolleges. Dit heeft hij onder andere gedaan bij de bekende TechStars en het investeringsfonds SeedCamp. Binnenkort wil Bram zich verder verdiepen in de uitbereiding van zijn eigen startup en vertrekt daardoor bij Product Hunt.