Spreker: Carlo van de Weijer

Hoe Artificial Intelligence onze wereld op zijn kop gaat zetten

Carlo van de Weijer
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Carlo van de Weijer (1966) heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven en is cum laude gepromoveerd aan de Technische Universiteit in Graz. Hij heeft een brede ervaring in de auto-industrie met onder andere leidinggevende posities bij Siemens en TomTom. Momenteel is hij directeur van het nieuw opgezette Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute EAISI. Hij adviseert ministeries en het bedrijfsleven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en is lid van de raad van toezicht van verschillende hightechbedrijven en start-ups. Hij is een internationale spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech, onder meer als faculty member van de Singularity University in Silicon Valley. Verder is hij wekelijks columnist voor het FD over de toekomst van mobiliteit. Momenteel is hij General Manager Eindhoven AI Systems Institute at Technische Universiteit Eindhoven.

Carlo zijn expertise ligt op het vlak van Artificial Intelligence, Big Data, Robotica, Internet of things en Mobiliteit.

Artificial Intelligence en Big Data analyse spelen een steeds grotere rol en het aantal opgeslagen data groeit met orkaansnelheid. Het internet of things, het steeds meer aan elkaar koppelen van apparaten, versterkt dit fenomeen. Belangrijk is echter om de relevante data te verzamelen voor specifieke doeleinden. Leidinggevenden moeten er voor zorgen dat AI en Big Data in het DNA van hun organisatie gaat zitten. Hoe kunnen ze dit aanpakken?

Robotica. De robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robotica neemt steeds menselijkere vormen aan zoals humanoids en leren emoties herkennen. Ze begeleiden ouderen en worden ingezet tegen eenzaamheid. Er is zelfs een robot die aan stervensbegeleiding doet. Hoe lang duurt het voordat de robot volledig autonoom is. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Wat betekent de robot voor de werkgelegenheid? Denk hierbij aan de robot die sneller en beter muren kan metselen dan de mens.

Zijn thema ‘Internet of Things’ gaat over de wereldwijde verbindingen tussen fysieke apparaten. Op een creatieve manier legt Carlo uit hoe al deze verbindingen leiden tot een nieuwe economie. Ook legt hij de link naar het internet, waar 99% van de fysieke apparaten op het moment niet mee verbonden is, maar wat snel gaat veranderen!

In zijn presentatie met de nodige humor trekt hij mooie parallellen met de snelle veranderingen in de industrie, een diversiteit van branches en in de maatschappij.

Daarnaast is Carlo een bevlogen dagvoorzitter.

Thema's:

- Hoe AI de wereld op zijn kop gaat zetten
- Robotica
- Mobiliteit en de Automotive wereld