Charles Groenhuijsen

Optimisten hebben de hele wereld

Charles Groenhuijsen als spreker boeken.

Wie is Charles Groenhuijsen?

Charles Groenhuijsen (1954) is journalist, schrijver, spreker en dagvoorzitter. In november 2019 publiceert hij zijn nieuwe boek onder de titel “Alles gaat voorbij, zelfs Donald Trump”. Groenhuijsen vindt het jammer dat als het om Amerika gaat Trump alle aandacht naar zich toe trekt. ”Achter al het lawaai van de president gaat een land schuilt dat snel progressiever wordt op het terrein van klimaat, homohuwelijk en ongelijkheid tussen rijk en arm. De meeste kiezers willen écht een socialer Amerika, een duurzamere economie en bijvoorbeeld meer acceptatie van homo’s. Ik vertel in mijn boek en lezingen graag over de gevolgen daarvan voor de verkiezingen van 2020. Het is spannend: Wordt Trump herkozen?”.

Eerder publiceerde Groenhuijsen de boeken “Oh, oh Amerika; het land dat Obama achterlaat” (2015) en Donald Trump; “Iedereen houdt van mij”. In 2017 publiceerde hij zijn boek “Optimisten hebben de hele wereld”, waarin hij aandacht vraagt voor alle dingen die goed gaan in de wereld.
In lezingen roept hij zijn toehoorders op te stoppen met somberen. Het is makkelijk cynisch te zijn over de toekomst maar de nuchtere feiten (over de economie, techniek, emancipatie, armoede, levensverwachting) spreken dat tegen. Veel mensen mijmeren over de Goeie Ouwe Tijd, maar die hebben we vooral te danken aan een slecht geheugen”, aldus Groenhuijsen.

Hij studeerde een aantal jaren geschiedenis (1973-1976) en begon zijn carrière bij De Volkskrant. Hij werkte bijna 25 jaar bij de NOS als presentator (NOVA) en correspondent (Washington). Hij schreef in totaal 10 boeken over Amerikaanse en Nederlandse politiek.
Groenhuijsen is een veel gevraagd spreker over politiek, economie, technologie en de culturele verschillen tussen de VS en Europa. Wat kunnen we van elkaar leren? Ook is hij vaak dagvoorzitter (in het Nederlands en Engels). Op verzoek combineert hij het dagvoorzitterschap met een lezing-op-maat.

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram