Spreker: Chazia Mourali

Creatief en authentiek communiceren

Chazia Mourali
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Natuurlijk kennen de meeste mensen Chazia Mourali van het RTL programma De Zwakste Schakel. Wat de meeste mensen niet weten is dat deze rol maar een heel klein onderdeel is van haar carrière en bepaald niet haar werkelijke persoonlijkheid weerspiegelt. Zeker na het lezen van haar laatste boek.

Mourali is een gedreven, authentieke journaliste en presentatrice, die afstudeerde in de Franse taal- en letterkunde. Vervolgens was ze het gezicht en reporter van diverse actualiteiten rubrieken, zoals IKON Kenmerk, NCRV Hier en Nu en Netwerk. Ook was ze nieuwslezeres en programmamaker bij AT5. Sinds ze haar eigen communicatiebedrijf runt, presenteerde ze onder meer voor de Wereldbank, Nijenrode Business Universiteit, Aegon, de Rabobank, het ministerie van Justitie en Veiligheid en vele ander opdrachtgevers. Ook maakte ze jarenlang documentaires voor de NTR radio en schreef ze voor onder meer het Volkskrant Magazine en de Margriet. Ook is zij regelmatig te gast bij diverse actualiteitenrubrieken op radio en tv.

De Teeuwengroep kent haar al 10 jaar als een levendige en authentieke spreker en dagvoorzitter, die met gevoel voor humor en charme tot de kern van een onderwerp gaat.

Chazia heeft in 2018 haar boek " Het einde voor beginners" geschreven. Zij verzorgt om dit thema ook lezingen.

Het einde voor beginners is een liefdevol, ontroerend, onverwacht grappig, soms schokkend persoonlijk verhaal. En een indringend pleidooi voor integrale levensondersteuning aan ongeneeslijk zieke patiënten. Artsen zeggen dat ze de ‘kwaliteit van leven’ van patiënten belangrijk vinden. Maar weten ze precies wat dat inhoudt? Mourali maakt duidelijk hoe meer aandacht voor het algehele welzijn van patiënten, met name bij ouderen, en het betrekken van naaste familie, het lijden in de laatste levensfase kan verminderen. Meer open communicatie en oprecht meeleven kunnen de waardigheid en keuzevrijheid van patiënten vergroten. Chazia geeft daarnaast praktische adviezen aan patiënten en mantelzorgers om het leven mooi en betekenisvol af te ronden.

Thema’s:

- Creatief en authentiek communiceren
- De maakbaarheid van het geluk
- Out of the box denken? Opera helpt!
- Lijden we door het leven of leiden we ons leven?

Ook andere sprekers over: