Spreker: Cor Molenaar

Kijken, kijken ... anders kopen

Cor Molenaar
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Prof. Dr. Cor Molenaar is méér dan een marketingexpert. Zijn brede expertise heeft hij onderandere kunnen ontwikkelen bij Ogilvy&Mather, vele bestuursfuncties en zijn eigenstrategische consultancybureau eXQuo Consultancy.

Naast zijn economiestudie heeft Cor Molenaar verscheidene studies gevolgd om zijn visie teverbreden en verdiepen. Nadat hij zijn masterdiploma had behaald aan de Vrije UniversiteitAmsterdam, romoveerde hij in 2007 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderwerp ‘Toepassingsmogelijkheden van informatietechnologie in marketing’. Daarnaast schreef hij meerdere boeken op marketinggebied, waaronder ‘Het einde van winkels?’ en ‘Shopping 3.0’, Platform strategie, Het einde van concurrentie; de impact van platformen en zijn laatste boek over Corona~: van pre-corona naar post-corona. Hij sprak onder andere voor de NOS en Harvard, en is momenteel  oogleraar bij de RSM aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Cor Molenaar is niet alleen bekend van de trends en ontwikkelingen in het marketing vak, maar voorspelt, voorziet en doorziet ook het gedrag van consumenten, bedrijven en winkeliers. EStrategie, eMarketing en eCommerce staan hierbij centraal en hij vertelt hoe winkeliers het hoofd boven water kunnen houden.

In deze presentatie behandelt Cor Molenaar de veranderende koopprocessen en schetst hij een toekomstbeeld van de klant en de markt. Aan de hand van talloze markonderzoeken en diverse praktijkvoorbeelden behandelt hij de trends, de theorie, de rol van internet, disruptie en toekomstige businessmodellen. Hij beschrijft de impact van nieuwe technologie, gebruikt de customer journey als basis voor koopproces en klantbenadering en schetst hoe winkels en winkelgebieden zich moeten aanpassen aan de toekomst. Niet meedoen is onmogelijk.
Daarnaast zal hij in gaan over de veranderingen post-corona en de kracht van algoreitmes en
machinelearning.

Thema’s:
- De winkel van de toekomst: Samenwerken en denken vanuit de klant
- City Marketing
- Trends en ontwikkelingen in marketing
- Social media als verkoopinstrument
- Wat doet de consument de komende jaren?
- Disruptie: nieuwe tijden vragen om creatieve oplossingen
- De strategie voor na corona maatregelen
- De kracht van algoritmes in marketing.