Spreker: Daan Weddepohl

Duurzame initiatieven

Daan Weddepohl
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Daan Weddepohl is een jonge internetondernemer. Hij startte verschillende bedrijven en werkte als CTO, project manager en programmeur in binnen- en buitenland. Daan ontwikkelde peerby.nl, een app en website waarmee gebruikers spullen huren van mensen in de buurt. Door mensen in contact te brengen en te laten delen probeert hij een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Hij financierde Peerby met innovatie garant van de overheid, subsidies van sociale cohesie van stichting DOEN, de duurzaamheidsaward en investering van Sanoma Ventures. Daan was finalist bij Accenture Innovation awards, Sprout Challenger award, TEDx ideas worth doing en startup van het jaar 2012. Peerby was genomineerd voor de “’Green Challenge Award’ van de Postcodeloterij. Met Peerby behaalde hij de gedeelde 2e plaats en ontving een geldbedrag van € 100.000,00. Deze werd uitgereikt in New York als onderdeel van het Clinton Global Initiative.

Daan mocht regelmatig plaatsnemen aan de tafel van 'De Wereld Draait Door'.

Ter illustratie een beschrijving van een verhaal dat hij in 2015 hield op Emerce Eday:

"Netwerken van verbonden prosumenten zorgen voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Ze zorgen voor een verschuiving van een wereld die centraal georganiseerd is naar een die geënt is op netwerken, netwerken die exponentieel groeien. We staan aan het begin van een tijdperk van grote veranderingen, disruptie en nieuwe en duurzamere business modellen. Daan Weddepohl is oprichter van Peerby, een website waarmee consumenten spullen kunnen lenen en huren van anderen in de buurt. Hij geeft zijn kijk op waarom de deeleconomie zo disruptief is en hoe om te gaan met tijden waarin oude modellen afbrokkelen en de toekomst ongewis is. Hoe kun je succesvolle strategieën ontwikkelen onder omstandigheden van constante verandering?"

Wellicht nog interessant om te melden wat er qua media-aandacht momenteel zoal aan de hand is. Hij was ook een week lang jurylid bij het VARA/NPO programma Nederland wordt Groen en hij is iedere maand te gast bij BNR in het ondernemerspanel.

Internationaal was er ook de nodige aandacht. Zo nodigde Al Gore hem uit om te spreken voor een besloten gezelschap in Londen en schreef de New York Times een profiel over Peerby en zijn levensloop als ondernemer. Verder was hij te horen in een BBC radio-documentaire, riep Wired Magazine hem uit tot 'one of the hottest startups in Europe in 2015' en staat hij met Peerby in de volgende editie van Forbes Magazine.

Gedurende zijn presentaties spreekt hij met passie over het ondernemerschap, zijn bedrijf Peerby en zijn successen en tegenslagen.

Thema:

- Duurzame initiatieven