Diederick van Thiel

De toekomst van de financiële wereld

Diederick van Thiel als spreker boeken.

Diederick van Thiel, FinTech ondernemer, Commissaris en schrijver is een visionaire en inspirerende internetondernemer pur sang. Na 7 jaar serie-ondernemer in financiële technologie, is Diederick een van de Europese trendsetters. Hij ziet gaten in markten en bouwt bedrijven die zonder uitzondering in de European FinTech 100 terecht zijn gekomen. Zijn visionaire kijk op consumentengedrag, technologie en business modellen maken hem ook een geliefd spreker & succesvol schrijver over de toekomst van de financiële wereld. Diederick doceert “Future of Financial Industries” aan Cambridge University.

Wie is Diederick van Thiel?

Diederick is medeoprichter van eyeOpen (hypotheek robot advies) en AdviceGames (personalisatie robot voor customer touch points). Momenteel is Diederick CEO en medeoprichter van AdviceRobo. AdviceRobo is operationeel in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Spanje en is daarmee Europees leider in robo-advies en advanced financial risk scoring. Het bedrijf past nieuwe technologieën als artificial intelligence en big data toe om de “access to capital” te vergroten. Onderscheidend is de psychometrische scoring. Hierdoor krijgen segmenten als millenials en startende ondernemers (personen en bedrijven waarover weinig financiële historie beschikbaar is) opeens toegang tot kapitaal. AdviceRobo past haar technologie tevens toe om nieuwe businessmodellen zoals ‘advies robots, intelligent ‘agents’ en virtuele assistenten te ontwikkelen. AdviceRobo heeft talloze prijzen gewonnen en is, zoals gezegd, één van de acht Nederlandse bedrijven in de 2016 European FinTech 100.

Diederick is bovendien werkzaam als non executive board member van Ikano, de bank van Ikea. Bij deze bank, die vertegenwoordigd is in 10 Europese landen, leidt hij de digitale transformatie. Diederick’s passie voor nieuwe business modellen op het snijvlak van psychologie en technologie hebben geleid tot een promotie traject in “ Impact van robo advies en intelligent agents op consumentengedrag en financiële business modellen”. Zijn meest recente paper is gepubliceerd in de Journal of World of Economics in de USA. Ook blogt Diederick regelmatig op Finextra over zijn visie op de trends in bankieren.

Diederick is veelgevraagd als spreker, strategisch adviseur en leider van complexe groeiklussen. Hij brengt bedrijven naar de wereld van morgen! Hij combineert inspiratie met de feiten en komt zo tot verrassende conclusies en een eigenwijze blik op de toekomst. Zijn specialisme ligt met name bij de financiële dienstverlening en telecom waarbij hij naar wereldwijde ontwikkelingen kijkt in de breedste zin van het woord. Wat is de toekomst van banken en telcoms en wat kunnen zij leren van innovaties in andere branches. Hoe kunnen zij omgaan met de talloze FinTech startups die samen een heel nieuw landschap bouwen. Wat betekent dit voor hun digital transformaties. Hierbij kijkt Diederick vooral naar de impact van nieuwe technologieën zoals customer virtualization, artificial intelligence, big data, robots en intelligent agents en blockchain op customer engagement.

Video met Diederick van Thiel

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram