Diederik Gommers

Actualiteit rond corona en andere virussen

Diederik Gommers als spreker boeken.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Diederik Gommers?

Diederik studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent waar hij in 1985 zijn kandidaats behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 1989 het doctoraalexamen in de studierichting anesthesiologie behaalde en in 1994 zijn studie afsloot met zijn artsexamen. Hij werd aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam opgeleid tot intensivist. In 1998 promoveerde hij bij Burkhard Lachmann op het proefschrift Factors affecting surfactant responsiveness. In 2014 werd Gommers benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit. Rotterdam met als leeropdracht intensivecare geneeskunde. Hij aanvaardde dit ambt op 25 september 2015 met de oratie Wu-Wei.

Diederik is co-auteur van een praktische handleiding voor beademing, bestemd voor zorgprofessionals. Hij is de uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem (advs) voor de operatiekamer, waarop hij in 2018 samen met Govinda Nallappa Rajan octrooi heeft verkregen.

Diederik is een Nederlandse arts met intensieve zorg als medisch specialisme. Hij is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

Tijdens de coronacrisis in Nederland neemt Diederik als specialist deel aan het Outbreak Management Team dat het kabinet-Rutte III adviseert over volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van de virusziekte COVID-19 terug te dringen en de ziekenhuisopnames te reguleren. Zo informeerde hij de Tweede Kamer over de stand van zaken bij de intensieve zorg tijdens de coronacrisis, onder meer door briefings bij de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door interviews in de landelijke pers en deelname aan tv-programma's, zoals Op1 en Jinek, over dit onderwerp vergaarde Diederik nationale bekendheid in Nederland. In januari 2021 werd aan hem en virologe Marion Koopmans de Machiavelliprijs 2020 toegekend voor hun "niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek".

 

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram