Spreker: Dirk van Meer

De kansen op de markt door klimaatverandering

Dirk van Meer
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Enthousiast, jong, gepassioneerd, energie. Enkele woorden die een presentatie van Dirk samenvatten, zodra hij mag spreken over een van zijn vele passies zijn de lichtjes in zijn ogen niet meer weg te denken. Middels interactieve presentaties en persoonlijke anekdotes neemt Dirk u mee op reis.

Dirk van Meer, Master student Scheikundige Technologie te Eindhoven staat als team captain van studenten Team CORE middenin de innovatie. Als kleine jongen droomde hij al van de toekomst en nu mag hij hem zelf schrijven. Vanuit zijn passie voor circulariteit en duurzaamheid kan hij u van alles vertellen over het goede van klimaat opwarming, de voordelen van bevolkingsgroei en de kansen op de markt die hieruit volgt. Dirk ziet vele kansen voor innovatieve ondernemers die ons gaan helpen om de gevolgen van klimaat verandering te verminderen.

Als team captain van studenten Team CORE, waarin onderzoek wordt gedaan naar het verwerken van moeilijk-tot-niet-verwerkbare afvalstromen, heeft Dirk al de nodige ervaring opgedaan op het gebied van circulair denken. Afval uit verontreinigde grond, batterijen en printplaten wordt omgezet in metalen die als ze bijvoorbeeld verwerkt worden in een wegdek of gebouwen CO2 absorbeert. Op basis wordt van het idee van Dirk momenteel een fabriek gepland in Moerdijk die in 2023 productie klaar zal zijn. Dirk is niet alleen de innovator maar ook actief in het opstarten van de productie. Hij is een echte entrepreneur die innoveert en daadwerkelijk produceert.

Maar ook op compleet andere velden is Dirk een graag geziene spreker, als autist tussen de normale mensen kan hij u van alles vertellen over hoe om te gaan met de ‘Normale Mens’. Als schrijver van het boek Door de ogen van een autist vertelt hij u graag waarom uw organisatie profijt kan hebben van meer autisme, de kansen van autisme voor de maatschappij en hoe u de autist beter kunt begrijpen en hij/zij u.

In 2021 trad Dirk van Meer toe tot het studentenkabinet als minister van innovatie.

In zijn presentatie neemt Dirk u mee op reis, u bepaald zelf hoelang we weg blijven, of het nou een half uur duurzaam denken is, een dag over hoe voetbal het beste is wat u als bedrijf kan overkomen of een uur autistisch redeneren. Ook kan hij boeiend vertellen over welke voorspelbare wonderen ontstaan indien je studenten de ruimte geeft om innovatief te zijn.

Thema’s:
- De kansen op de markt door klimaatverandering
- Circulaire economie
- Autisme
- Duurzaamheid
- Voetbal en management
- Leiderschap op gevoel
- Pitchen met passie