Doekle Terpstra

Brengt mensen en organisaties in beweging

Doekle Terpstra als spreker boeken.

De bevlogen Doekle Terpstra (1956) is een Nederlands bestuurder die bekend geworden is door zijn voorzitterschap van het CNV en als bondsvoorzitter van de KNSB ( (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond. Tijdens zijn voorzitterschap was hij mede-adviseur betreffende de realisatie van Thialf Heerenveen. De liefde voor de schaatssport paste hij ook praktisch toe: In 1986 en 1997 reed hij als recreant de Elfstedentocht uit.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Doekle Terpstra?

Toen Inholland in een bestuurs- en vertrouwenscrisis terecht kwam, werd Doekle Terpstra aangetrokken om de kwaliteit van het onderwijs en de boekhouding weer op orde te krijgen. In zijn aanpak staat steeds de mens centraal, die je de ruimte moet geven om zijn professionele taak uit te voeren. Hij doet een appèl op de eigen motivatie. Bij Inholland ging Terpstra gesprekken voeren met studenten en medewerkers om weer passie en enthousiasme in de organisatie te brengen. Dit kenmerkt steeds zijn aanpak en zijn succes. 

Dit enorme probleemoplossend talent heeft hij inmiddels in de meest uiteenlopende branches in kunnen zetten: Als voorzitter van ICCO, lid van de Raad van Toezicht van Publieke Omroep, lid van Worldconnectors, voorzitter van het Glasmuseum in Leerdam en voorzitter van de Commissie Budget 40+, die subsidie verdeelde over wijken die niet tot de Vogelaarwijken behoren, maar die wel een vergelijkbare problematiek kennen. Recent maakte hij zich sterk als lid van de Transitiecommissie Sociaal Domein (TSD) gemeenten en thuiszorgaanbieders op één lijn te krijgen, zodat de thuiszorg veel efficiënter wordt.

Sinds mei 2014 is hij actief als aanjager van het Nationaal Techniekpact 2020.
Het Techniekpact is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het heeft tot doel het tekort aan technisch personeel terug te dringen door de kwaliteit van het techniekonderwijs te verbeteren en meer jongeren voor techniek te interesseren. Sinds 1 februari 2017 is Doekle tevens voorzitter van ondernemersorganisatie UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel.
Het kabinet ziet Doekle Terpstra als een soort ‘vliegende kiep’, die gevraagd wordt om knelpunten in de samenleving op te lossen. Hij ziet “zonnekoning” gedrag als een van de oorzaken waarom grote organisaties vastlopen. Enthousiasme voor mensen, zijn verbindende kwaliteiten, zijn daadkracht en zijn kracht om conflicten op te lossen zijn de rode draad bij al zijn werkzaamheden. Doekle Terpstra brengt mensen en organisaties in beweging!

Thema’s:

- Mensen en organisaties in beweging
- Zonnekoningen zorgen voor onweer
- Techniekpact: Op naar een gezonde maakindustrie

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram