Spreker: Dymphina Jooren

Dymphina Jooren
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Dymphina Jooren is een energieke, bruisende zakenvrouw. Ze is directeur van het gelijknamige scheepsschroeven familiebedrijf, waar zij sinds 1999 aan het roer staat. Toch belandt zij van het ene op het andere moment in een depressie, omdat zij geen gehoor geeft aan de alarmsignalen van haar lichaam en geest.

Zo belandt ze bij een psychiater die haar antidepressiva begint voor te schrijven. Pillen slikken, is dat nu haar voorland? Alles in Dymphina komt in verzet. Ze gaat op onderzoek uit. Wat doen die pillen precies in haar hersenen? De medicatie zorgt ervoor dat de neurotransmitters worden hergebruikt, maar ze worden niet extra aangemaakt. Door verdere studie ontdekt ze dat ze het serotonine- en dopaminegehalte in haar hersenen op een natuurlijke wijze kan verhogen door bepaalde aminozuren in recepten te verwerken. Met dat gegeven gaat zij creatief aan de slag in de keuken.

Maar liefst 52 weken lang kookt en fotografeert zij elke dag haar eigen geluk stimulerende recepten. Als zij bij een arts een jaar later haar serotonine- en dopaminegehalte opnieuw laat meten, blijkt dat haar gelukshormonen weer helemaal op peil te zijn! Haar recepten blijken dus te werken.

Zoekt u een inspirerende spreker voor collega’s die weinig tijd hebben voor een gezonde(re) levenswijze in combinatie met een voedzame maaltijd die energie geeft? Dymphina deelt graag haar verhaal en geeft concrete adviezen en tips op basis van haar eigen ervaringen. Haar verhaal is helder en transparant en weet iedereen te boeken. Maak kennis met haar heerlijk simpele kookboek en eet jezelf weer gelukkig!

Talen:

Ook andere sprekers over: