Spreker: Edith Bosch

Waar word jij echt gelukkig van? Ga mee op Expeditie Edith.

Edith Bosch
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Edith Bosch is een voormalige Nederlandse judoka. Ze werd vier keer Europees Kampioen en Wereldkampioen. Ze nam viermaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij 3 medailles. (zilver en 2x brons).

In 2012 verscheen de documentaire ‘Sterker dan ooit’ over Edith, waarbij ze op zoek ging naar zichzelf en een manier om Olympisch kampioen te worden.

In 2013 sloot Edith haar judocarrière af met goud op de Europese Kampioenschappen. Nog geen maand na haar afscheid deed Edith mee met het programma Expeditie Robinson. Hierin werd zij tot het uiterste gedreven. Na 32 dagen overleven, 16 kg lichter won zij de finale en werd Robinson 2013.

In 2016 schreef ze haar sportbiografie Expeditie Edith waarin ze openlijk uit de doeken doet hoe ze rond haar 30e levensjaar beseft dat hetgeen wat ze heeft bereikt en wat ze bezit haar niet écht gelukkig maakt. Samen met een life coach ging ze actief aan de slag en opnieuw op zoek naar antwoorden op vragen over zichzelf en haar leven. Tijdens dit ‘gevecht’ wist ze de regie weer in eigen hand te nemen en van zichzelf weer een mooier en gelukkiger mens te maken.


Edith heeft inmiddels al acht jaar ervaring als opleider en coach, waarin ze anderen uitdaagt om een betere versie van zichzelf te worden. Enkele levensvragen die in haar werk aan bod komen zijn onder andere: Welke belangrijke beslissingen maak je in je leven? Ben je bereid om te groeien en te veranderen? Wat betekent succes voor jou? Wanneer ben jij gelukkig?

Gedurende haar presentaties gaat ze in op deze en vele andere levensvragen en deelt ze haar eigen strubbelingen. Uiteraard zoomt ze in op haar topsportcarrière en legt ze parallellen tussen topsport en het bereiken van succes, maar vooral put ze uit haar rijke ervaring als coach en opleider. Edith doet dit op een enthousiaste, positieve en inspirerende wijze.