Spreker: Else-Marie van den Eerenbeemt

Door het oog van de familie: liefde, leed en loyaliteit

Else-Marie van den Eerenbeemt
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Else-Marie van den Eerenbeemt is familietherapeut, docent op Hogescholen en Universiteiten, publicist en onderzoeker op het gebied van de ouder-kind relatie. Ze is bekend als specialist op het gebied van familieverhoudingen, in het bijzonder de invloed die van het intergenerationele familie-erfgoed uitgaat op het individuele welbevinden, de partnerrelatie en op de beroepsuitoefening. Het zicht krijgen op de kracht en kwetsbaarheid van de familie van herkomst verleent een extra motivatie en hefboom in het maken van keuzes en voor de werkopvatting.

Tevens worden lezingen gegeven aan opleidingen Jeugdzorg en psychotherapie, rechters en advocaten in het familierecht, notarissen, nascholing huisartsen. Ook worden voordrachten gegeven voor ondernemingen, familiebedrijven, instellingen en opleidingen in verschillende vakgebieden over thema’s als  ‘family resource management’, zorgbalans tussen familie, werk en netwerken en pensionering.

Regelmatig is ze betrokken bij informatieve tv- en radioprogramma’s over familiekwesties en aspecten van de ouder-kind relatie op het gebied van echtscheiding, jeugdzorg,  feiten in de levensloop: geboorte, partnerschap,  pubers, ouder wordende ouders, mantelzorg en rouw.

Thema’s:

- Door het oog van de familie: liefde, leed en loyaliteit
- De liefdesladder: over familie en nieuwe liefdes
- Opvolging in familiebedrijven
- Invloed van pensionering op familie en relaties
- Verzoening tussen generaties
- Invloed van pensionering op familie en andere relaties
- Wie krijgt de gouden armband van moeder?