Esther Crombag

Kijken met andere zintuigen

Esther Crombag als spreker boeken.

Wie is Esther Crombag?

Toen Esther Crombag 11 jaar was, werd ze van de ene op de andere dag blind. Dat hield haar niet tegen om haar doelen te verwezenlijken: door haar pragmatische en nuchtere instelling lukt het haar om eerst de Mavo te doorlopen en daarna haar Havo-diploma te behalen. Voor de studie Rechten aan de Universiteit van Maastricht is ze cum laude geslaagd, terwijl ze in haar laatste studiejaar tevens een opleiding volgde voor sportmasseur. Esther werkt als universitair docent aan de Universiteit van Maastricht.

Naast haar loopbaan ontdekte Esther Crombag haar voorliefde voor tandem-wielrennen. Ze werd vier keer Nederlands Kampioen en in 2006 werd ze vierde bij het wereldkampioenschap op de 1000 meter. Een jaar later miste ze op een haar na de kwalificatie om deel te nemen aan de Paralympics in Beijing.

In 2008 werd Esther door de Limburgse Vrouwenraad en de lezers van Dagblad De Limburger uitgeroepen tot Limburgse Vrouw van het Jaar. In 2011 schreef ze samen met Erik Knippenberg het boek Blind Vertrouwen over haar leven.

Tegenwoordig combineert Esther Crombag haar werk met het geven van inspirerende en motiverende presentaties. “Ik denk dat ik een inspiratiebron voor anderen kan zijn, ook voor mensen zonder beperkingen. Daarom geef ik graag presentaties over doorzettingsvermogen, (blind) vertrouwen in eigen kunnen en een positieve levenshouding.” Bij de presentaties van Esther is het publiek geblinddoekt. Hierdoor ervaren mensen de mogelijkheden van de overige zintuigen: gehoor, smaak, geur, gevoel. Daarnaast is er aandacht voor het vertrouwen op intuïtie.

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram