Spreker: Femke Halsema

Economische, politieke en maatschappelijke actualiteiten

Femke Halsema
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Femke Halsema is programmamaker en auteur.

Tijdens haar jaren als lid van het Tweede Kamer, fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks oefende ze invloed uit op het publieke en politieke debat als voorvechter van mensenrechten en vrouwenrechten. Ze bezit een omvangrijk netwerk in de publieke en private sector, en wordt beschouwd als pragmatisch en doelgericht.

Sinds ze het Nederlandse politieke toneel verliet in januari 2011 bouwt ze een nieuwe, onafhankelijke carrière op. Ze schrijft, maakt programma’s voor televisie, geeft lezingen en advies in de private en publieke sector. Ook was ze als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteiten van Tilburg en Utrecht.

Hoewel ze een generalist is, concentreren haar belangrijkste interesses zich op de duurzame ontwikkeling van tweede- en derdewereld economieën, de betekenis van moderne mediatechnologie en sociale media (in het bijzonder voor mensenrechten en democratie), feminisme en de verschijningsvorm van populaire cultuur in films en literatuur.

Op dit moment werkt ze aan een documentaire reeks voor de NTR onder de titel Seks en de Zonde over de positie van vrouwen in de islam. Ze schrijft bijna wekelijks een column voor De Correspondent en vervult tal van bestuursfuncties. In 2015 treedt Femke aan als voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

In 2016 verscheen haar boek Pluche, een openhartige autobiografie waarin Femke zich rekenschap geeft van haar politieke jaren, zonder zichzelf te ontzien. Het boek geeft een unieke en spraakmakende inkijk in de landelijke politiek.

Femke Halsema is tevens een dagvoorzitter die een gedegen voorbereiding koppelt aan een enthousiaste omgang met het publiek.

Thema’s:

- Economische, politieke en maatschappelijke actualiteiten
- Nieuw Bestuur: Corporate Governance