Spreker: Floris Evers

Een filosofische kijk op topsport en het bedrijfsleven

Floris Evers
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Floris Evers is hockeyer bij de hoofdklasse in Amsterdam. Hij speelde tijdens zijn interlandcarrière 175 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Als aanvoerder van dit elftal sloot hij zijn internationale carrière af met het winnen van zilver tijdens de Olympische Zomerspelen 2012, nadat hij eerder zilver had behaald tijdens de Olympische Spelen in Athene (2004). Naast zijn eigen inspanningen op het hockeyveld, brengt hij graag zijn passie voor hockey over op de nieuwe generatie en organiseert vanuit de Floris Evers Hockey Experience jaarlijks een unieke serie hockeykampen. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel, maar plezier staat voorop. Hetzelfde geld voor zijn deelname aan de Hockey India League, waar hij tijdens deze 6-weken durende competitie kampioen werd met zijn team Ranchi Rinos.

Ook buiten het Hockeyveld is Evers Actief, zo rondde hij een Master af in geschiedenis, werkte hij bij Boer & Croon als consultant en is hij nu als Performance Coach actief bij Peak4. Hij volgde een opleiding tot yogatrainer in India, een cursus Positive Psychology en heeft een grote passie voor filosofie. Deze combinatie van sport, geesteswetenschappen en het bedrijfsleven maken hem een unieke spreker. Daarnaast is Floris een inspirerende dagvoorzitter. 

Evers wordt gekenmerkt als een charismatisch spreker, die ad rem is en humoristisch. Tijdens zijn lezingen maakt hij een verbinding tussen sport en bedrijfsleven. Hij spreekt onder andere over thema’s als het maximale uit jezelf halen en duurzaam presteren. Omdat hij zelf afviel voor de Olympische Spelen in 2008, maar wel weer kon deelnemen aan de Spelen in 2012, kan hij bij uitstek vertellen over hoe om te gaan met tegenslagen en motivatie te blijven behouden.

Thema’s: 

- Duurzaam presteren
- Samenwerken
- Hoe om te gaan met tegenslagen
- Coachen naar bevlogenheid
- Een filosofische kijk op topsport en het bedrijfslijven
- Sport als metafoor voor de werkvloer