Spreker: Fons de Poel

Fons de Poel
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Fons de Poel (1955) behoort al vele jaren tot de top van de Nederlandse televisiejournalistiek. Hij begon zijn carrière als schrijvend journalist bij het dagblad De Gelderlander.

In 1982 trad hij in dienst van de KRO als internationaal verslaggever voor de actualiteitenrubriek Brandpunt; voor dit programma bereisde hij in lengte van jaren de nieuwsgebieden van de wereld. Begin jaren negentig werd hij hoofdredacteur van Brandpunt en richtte hij het programma Reporter op, een rubriek die zich onderscheidde met nieuwswaardige onderzoeksjournalistiek. Fons de Poel was daarna een van de initiatiefnemers en tevens hoofdredacteur van Netwerk, het succesvolle samenwerkingsverband tussen de actualiteitenrubrieken op Nederland 1.

Naast dit programma presenteerde hij twee seizoenen “Het gevoel van de Poel”, een documentaireserie die hij bedacht over het menselijk gedrag. Hij interviewde daarin topwetenschappers in alle continenten. Daarna was hij bedenker en gastheer van “Home sweet home”, waarin hij psychologische portretten van bekende Nederlanders neerzette.

De Poel maakt nu voor de Nederlandse televisie de serie Profiel, biografieën van bekende landgenoten, variërend van koningin Beatrix tot André Rieu. In 2010 had hij een televisieserie onder de titel “Zondagavond Laat”, waarin mensen uit het nieuws naar huis werden gereden. 

Sinds 2010 was hij als anchorman / presentator verbonden aan KRO Brandpunt en het onderzoeksjournalistieke programma Brandpunt Reporter. Voordat programma maakt hij grote, in het nieuws gelegen achtergrondreportages in binnen- en buitenland. 

Daarnaast heeft hij een eigen mediaproductiebureau, Documare, dat zich specialiseert in journalistieke televisieprogramma’s. Voorts ontwikkelt Fons de Poel Mediaproductions formats en reportages voor congressen en andere inhoudelijke evenementen en is hij een veelgevraagd dagvoorzitter.

Thema’s:

- Actualiteiten die in het Brandpunt van de belangstelling staan
- Het krachtig communiceren van je boodschap