Spreker: Frank Welkenhuijsen

Een reis door de boeiende kunstwereld

Frank Welkenhuijsen
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

Frank Welkenhuysen Galerie & Kunstmakelaardij handelt in schilderijen uit de 19e en 20e eeuw, kunst uit Nederlands-Indië/ Indonesië en hedendaagse en moderne schilderkunst. Verder zijn we gespecialiseerd in het werk van de graficus M.C. Escher (1898-1972) en vertegenwoordigd de galerie kunstenaars als Stefan Bleekrode, Qassim Alsaedy en Eja Siepman van den Berg. Als register taxateur en makelaar voor 19e eeuwse schilderijen o.a. bekend als expert voor het AVRO-TROS tv-programma ‘ Tussen Kunst & Kitsch’ sta ik u met mijn expertise graag bij met waardebepalingen van kunst voor verzekering, verdeling of aan- en verkoop van kunstwerken.
Sinds 1987 is Drs. Frank Welkenhuysen (1966) werkzaam in de wereld van kunsthandel, galeries en het veilingwezen. In 1993 studeerde hij als kunsthistoricus en iconoloog af aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Voor de vakgroep kunstgeschiedenis werkte hij enige jaren als student assistent en conservator van de prenten- en tekeningencollectie.

In 1997 behaalde hij Cum Laude zijn examens voor zijn beëdiging als taxateur van 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst en zijn beëdiging als makelaar voor 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst.
Sinds 1990 is Frank Welkenhuysen als expert verbonden aan het AVRO-TROS televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Voor dit programma beoordeelt en bespreekt hij de 19e en 20e eeuwse schilderkunst.

Als kunsthistoricus, taxateur, makelaar en adviseur treed Frank Welkenhuysen regelmatig op voor diverse musea, culturele instellingen, particuliere- en bedrijfscollecties.
Als curator was hij betrokken bij diverse tentoonstellingen. Hij publiceerde veelal monografische publicaties en catalogi over 20e eeuwse en hedendaagse kunst.

Naast het taxeren van collecties beschouwt Frank Welkenhuysen het adviseren en begeleiden van particulieren bij de verwerving van een belangrijke en consistente kunstcollectie als een leuk en spannend onderdeel van zijn vak.

Sinds 1999 zijn Frank Welkenhuysen Galerie & Kunstmakelaardij gevestigd in het ‘Het Craentgen’ aan de Lichte Gaard 3 te Utrecht. Dit charmante grachtenhuis is gelegen aan de Oude Gracht aan de voet van de Domtoren in het pittoreske hart van Utrecht. Hier maakt Frank Welkenhuysen met zijn passie voor kunst zijn gasten warm voor het verzamelen van goede kunst.

In de galerie worden regelmaat interessante en spraakmakende exposities georganiseerd waar verzamelaars, kunstenaars, liefhebbers en belangstellenden altijd welkome gasten zijn.

In 2015 opende Frank Welkenhuysen een filiaal van zijn galerie aan de Hoogbrugstraat 58, 6221 CS te Maastricht. Op deze locatie werd ook het restauratieatelier van Marieke Walison gevestigd. In 2018 werd het restauratieatelier verplaatst naar het adres Broederplein 15A te Zeist en werd het filiaal in Maastricht opgeheven.

Naast zijn thema over de kunstwereld heeft hij veel succes met zijn Kunst & Taxatie bijeenkomsten.

Thema's:

- Een reis door de boeiende kunstwereld
- Kunst & Taxaties

Talen:

Ook andere sprekers over: