Spreker: François Lier

Duurzaam bouwen

François Lier
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

François Lier publiceert en spreekt over de economische vooruitzichten van de onroerendgoedsector in Nederland, Europa en de rest van de wereld en de gevolgen en effecten van de financiële crisis. Duurzaamheid in combinatie met “zero-energy buildings” en wereldwijd beleggen in vastgoed zijn slechts enkele van de onderwerpen waarover hij geanimeerd kan vertellen. Het delen van kennis en daarmee de wereld een stukje duurzamer te maken is zijn grootste motivatie. Daarnaast beheerst hij een breed scala aan politieke-, economische- en maatschappelijke onderwerpen. Ontwikkelingen in de wereldeconomie,

Europa, de Euro, het Nederlands bedrijfsleven in internationaal perspectief, de Miljoenennota en vele andere actuele thema’s kan hij op een pakkende manier behandelen. Het nieuwste onderwerp waarover hij spreekt is: “de toekomst is nu!”. Social media, trends en ontwikkelingen en de kansen in de huidige markt. François Lier is een man met een positieve blik op de wereld en op het leven en hij is in staat om zijn publiek, met veel passie, van de eerste tot de laatste minuut te boeien.

Als co-auteur brengt hij jaarlijks de vastgoedmonitor Zuidoost-Brabant (www.vgm-brabant.nl) uit om de trends en ontwikkelingen in het vastgoed, de infrastructuur en de groei van de  economie van de regio in kaart te brengen. Hij is verbonden aan Fontys Hogescholen , afdeling vastgoed en makelaardij, waar hij zich toelegt op de gebieden van commercieel vastgoed, woningmarkt, wereldeconomie, duurzame bedrijventerreinen, (internationaal)management en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naast spreker is François een zeer dynamisch dagvoorzitter. 

Thema’s:

- Vastgoed(economie) in (wereld)perspectief
- De nationale- en internationale vastgoedmarkten / trends en (waarde)ontwikkelingen
- Een visie op de politieke, economische, en maatschappelijke onderwerpen
- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen