Frans Willeme

Frans Willeme als spreker boeken.

Onderwerpen
Te boeken als

Wie is Frans Willeme?

Na zijn rechtenstudie te Nijmegen begon Limburger Frans Willeme zijn maatschappelijke loopbaan als wetenschappelijk medewerker te Nijmegen als rechterhand van de gerenommeerde Prof. van der Grinten. Daarna was hij onder meer hoofd Algemene en Juridische Zaken van de gemeente Geleen en gemeentesecretaris te Oegstgeest. Van 1988 tot 2000 was hij burgemeester van Denekamp en van 2001 tot 2008 burgemeester van de gemeente Dinkelland. Toen hij zich kritisch uitliet over het functioneren van bepaalde bestuurders moest hij van de minister zijn functie ter beschikking stellen. In de gemeente Dinkelland leidde dit tot vele acties voor het behoud van hun charismatisch burgemeester. Maar liefst 5000 inwoners gingen de straat op om hun burgemeester te behouden. Tot voor kort was hij President van de Euregio, een internationaal grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen Nederland en Duitsland. Voor dit werk ontving hij een hoge Duitse onderscheiding. De Duitsers waren dermate enthousiast over hem dat ondernemers uit het Duitse Nordhorn hem in 2011 voordroegen om burgemeester te worden in Nordhorn. Dit was een unicum in Europa. Frans Willeme verloor de verkiezingen met een stemmenverschil van 0,1%. Als toenmalige burgemeester zorgde hij ervoor dat Denekamp meerdere jaren etappeplaats was voor de Ronde van Nederland en als voorzitter van de stichting Wielerevenementen Dinkelland haalde hij in 2008, 2011 en 2014 het NK Wielrennen naar Dinkelland. Reeds vele jaren is hij adviseur voor Pinkpop, het bekende Zuid-Limburgse popfestival.Momenteel vervult hij een veelvoud aan bestuurlijke functies waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht van een zorginstelling.

De afgelopen jaren heeft hij zich mede toegelegd op het adviseren en begeleiden van bedrijven/instellingen die actief zijn in Duitsland. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland. In Duitsland liggen vele kansen, ook omdat Duitsers graag zakendoen met Nederlanders. Zakendoen met Duitsland moet je wel goed voorbereiden. De grens is dichtbij maar de cultuurverschillen zijn groot. In zijn boeiende presentatie gaat Frans Willeme in op hoe een ondernemer zich optimaal kan voorbereiden op zakendoen met Duitsers teneinde het succes af te dwingen.

Frans Willeme is dagvoorzitter en spreker die een gedegen voorbereiding koppelt aan een onderhoudende manier van presenteren.

Thema:

- De toekomst voor ondernemers ligt in het Oosten

 

Spraakmakende unieke creaties

Zoek jij een uniek en spraakmakend sprekers concept voor jouw evenement?
Laat je inspireren!  Unieke creaties voor event sprekers.

Jouw maatwerk Event?

Wij adviseren graag!

Bel Ons: +31 162 455 610
Onze UNIEKE CREATIES zijn te boeken met diverse sprekers en moderators. 

Neem contact op voor DESKUNDIG ADVIES. Zo kunnen wij samen jouw event OP MAAT samenstellen. 

Geheel naar de UNIEKE WENSEN voor jouw organisatie!
Vrijblijvend advies
Correspondentieadres:
Tijmhof 25
4907 BC Oosterhout NB
T +31 162 455 610
E info@teeuwengroep.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram