Spreker: Fred Sengers

China van de 21ste eeuw

Fred Sengers
Prijs indicatie: Op aanvraag
Vrijblijvende offerte

China heeft de afgelopen 40 jaar een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Het land is tegenwoordig de tweede economie ter wereld en speelt een steeds prominentere rol op het wereldtoneel. Honderden miljoenen Chinese toeristen, studenten, ondernemers en werknemers zwermen uit over de wereld. Of we het nu willen of niet, we krijgen allemaal met de opkomst van China te maken. Toch is de kennis van dit fascinerende land bij velen nog beperkt.
Chinadeskundige Fred Sengers geeft in zijn lezing een inzichtvolle introductie over het moderne China en schetst de gevolgen die China's razendsnelle opkomst heeft voor zijn inwoners zelf, maar ook voor de rest van de wereld.

Fred Sengers (1968, Haarlem) heeft een achtergrond in de journalistiek. Hij werkte voor dagbladen (Leidsch Dagblad, NRC Handelsblad), tijdschriften (Nieuwe Revu, Elsevier) en radio en tv (Goedemorgen Nederland, Reporter). In 2012 besloot hij zich helemaal te richten op het onderwerp China. Op zijn site Blogaap deelt hij de belangrijkste ontwikkelingen en trends. Ook publiceerde hij een boek: Reis door China in 48 Dagen.
Sengers is een graag geziene gast bij radio- en tv-programma’s om het nieuws uit en over China te duiden. Verder spreekt hij regelmatig op congressen en seminars over het China van de 21ste eeuw.
In 2018 werkt hij aan een boek over de kansen en bedreigingen van China’s opkomst voor het Nederlandse bedrijfsleven.